Арестович вважає, що противник визначився з основним напрямком бойових дій

Новини Вінниці / Арестович вважає, що противник визначився з основним напрямком бойових дій

На вісімнадцятий день війни Росії проти України найбільш запеклі бої тривають у кількох напрямках. Це навколо Києва та Чернігова, де у ЗСУ вже відчутна певна перевага, Харків, де теж українські військові тіснять ворога, Миколаївська область, де окупанти зазначають великих втрат, а також Донбас. Під час брифінгу радник Офісу президента Олексій Арестович сказав, що саме зону проведення операції Об'єднаних сил противник визначив основним напрямком бойових дій.

«Противник визначився з напрямком основних зусиль, зосереджується на наступі на наші сили оборони в зоні ООС. Але ми стримуємо його і наносимо потужні удари у відповідь. Сьогодні вночі було знищено значну кількість техніки і живої сили противника в Херсонській області. Тримається Маріуполь, Харків, Чернігів, Суми та Київська область. Переважно на півночі і в районі Харкова противник зупинений і проводить перегрупування», - зазначив він.

Слід зауважити, що попри підготовчу стадію переговорного процесу між РФ і Україною Москві потрібні перемоги за будь-яку ціну. Путін починав війну під гаслом допомоги маріонетковим штучним режимам «Л/ДНР», обіцяючи війти на лінії адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей. Ймовірно, до початку предметних переговорів окупанти хочуть досягти прогресу у цьому та мати додаткові козирі. Щоб було чим похизуватися перед власним народом зокрема.

До того ж вони контролюють більшість території Херсонської та Запорізької області, де влаштували справжній терор, викрадають міських голів, намагаються «передати» владу своїм маріонеткам. Це теж, на думку окупантів, має стати «козирем».  

Олег Верлан

13 березня, 2022