Арестович розповів про запеклі бої на Донбасі та в Маріуполі, а також дав прогноз щодо завершення активної фази війни

Новини Вінниці / Арестович розповів про запеклі бої на Донбасі та в Маріуполі, а також дав прогноз щодо завершення активної фази війни

У Маріуполі та на інших територіях у зоні проведення Операції Об'єднаних Сил йдуть важкі бої. Про це повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

В ефірі телемарафону він також озвучив свій прогноз щодо тривалості війни в Україні. На думку Арестовича, активна фаза бойових дій триватиме не менше тижня.

«Там (у зоні ООС, – ред.) зараз дуже важкі бої йдуть. Вже не кажучи про Маріуполь, де місто наполовину взято і важкі бої йдуть прямо на вулицях», – розповів радник голови ОП.

Олексій Арестович також повідомив, що на півдні держави окупанти стають в оборону в районі Херсона. Захисники України ведуть тактичні бойові дії, щоб посунути ворога, додав він.

В Росії триває збір резервів. Як повідомляють у соцмережі прихильники України з інших держав, у Курській області РФ накопичується велика маса військової техніки, а от у Білорусі шукають партизан – учасників «рейкової війни», які постійно шкодять залізницю, що уповільнює постачання боєприпасів до захопленої росіянами зони ЧАЕС.

Також командування путінською армією почало перекидає до східних кордонів України підрозділи 18-ї мотострілецької дивізії з Калінінградської області. Вона була створена 2021 року з чотирьох полків. Передбачається, що нові сили окупантів залучатимуть у війні проти українського народу. Про це розповідає міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm. Відомо, що до дивізії входять три мотострілецькі полки – 79-й, 275-й і 280-й, а також 11-й танковий полк.

Олег Верлан

30 березня, 2022