Арестович попередив, що росіяни готують Херсон до здачі, а Колихаєв визнав, що окупантам «злито» дані на атовців та активістів, яких вже викрали

Новини Вінниці / Арестович попередив, що росіяни готують Херсон до здачі, а Колихаєв визнав, що окупантам «злито» дані на атовців та активістів, яких вже викрали

Радник глави офісу президента Олексій Арестович заявив, що російські окупанти готують Херсон до здачі. Він також додав, що на території Миколаївської області військ РФ немає.

Про це вказується у заяві Арестовича.

«Сам Херсон на сьогодні вже підготовлений росіянами до здачі. Про це мало хто знає», - сказав Арестович.

За його словами, це не означає, що Херсон буде звільнено завтра. Арестович додав, що на Миколаївщині взагалі немає супротивника.

Зазначимо, що українські військові вже тиждень звільняють села Херсонської області.

У той же час мер Херсона Ігор Колихаєв сьогодні заявив «Українській правді», що окупантам колаборанти «злили» базу даних українських активістів, ветеранів АТО/ООС та членів тероборони. Зараз загарбники проводять зачистку. Про це розповів, котрий все ще керує містом в окупації.

«У них виявилися особисті справи на кожного мого профільного заступника <...>, бійців тероборони та херсонських учасників бойових дій, які були в Донецьку та Луганську, дані про те, де вони живуть і чим володіють. Зараз повністю тут знаходиться Росгвардія, ФСБ, які «обробляють» активістів, «працюють» з атовцями. Вони знають про всіх від початку до кінця», - повідомив він.

За його словами, вищий склад поліції у місті тримався до 26 лютого, але потім вони пішли, сказавши: «Нас тут просто знищать».

Мер нарікає на те, що не може зрозуміти, як СБУ та МВС знищували бази даних при відході з міста:

«Можна показово спалювати особисті справи, але залишити при цьому серверні диски. Розумієте, про що я говорю?»…

Колихаєв сказав, що вже понад 100 людей викрадено, серед них активісти, колишні військовослужбовці, іноземці, журналісти; окупанти займаються мародерством.

Також, за словами градоначальника, поступово гаснуть мітинги проти окупації: ФСБ та Росгвардія почали агресивно придушувати ці збори, захоплювати активістів, тиснути на організаторів мітингу тощо.

Олег Верлан

5 квітня, 2022