Арахамія сказав, коли Україна повернеться до переговорів з РФ

Новини Вінниці / Арахамія сказав, коли Україна повернеться до переговорів з РФ

Голова переговорної групи з Росією щодо війни Давид Арахамія пояснив, що Україна може відновити перемовини з окупантами лише після низки контратак із посиленої позиції. Орієнтовно він вважає, що це станеться наприкінці серпня.

У коментарі «Голосу Америки», Арахамія зазначив, що спочатку треба зміцнити позиції.

«Кінець серпня (коли Україна може відновити перемовини з посиленої позиції – ред.)… Ми не хочемо ділитися нашими планами з росіянами, бо вони можуть це побачити у відкритих джерелах. Але я думаю, ми проведемо операцію з контрнаступу в деяких місцях», - сказав очільник фракції «Слуга народу» у ВР.

Нагадаємо, 29 березня під час чергового раунду переговорів з РФ у Стамбулі Україна озвучила свої пропозиції щодо врегулювання. На загал казали про гарантії безпеки та відведення військ на «лінію» 23 лютого. Росія публічно не озвучувала свої умови, але її представники говорили про врахування існуючих «реалій», тобто окупації 20% території України. У червні у Москві знову активно «роздмухували» тему переговорів, сподіваючись, що канцлер Німеччини Шольц і президент Франції Макрон переконають Зеленського піти на поступки, але, перебуваючи у Києві, ті не обмовились про вимоги Кремля, а те, що переконували Київ сісти за стіл з росіянами, з’явилося у німецькій пресі. Вже наступного дня, тобто вчора, столицю України відвідав прем’єр Джонсон – противник поступок Кремлю.     

Олег Верлан

18 червня, 2022