Апеляція не допомогла. У Вінниці залишили вирок за жорстоке вбивство сестри

Новини Вінниці / Апеляція не допомогла. У Вінниці залишили вирок за жорстоке вбивство сестри

Сьогодні, 23 лютого, Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок міського суду, яким 33-річного чоловіка покарано 15 роками ув’язнення. Влітку 2019-го засуджений з особливою жорстокістю убив рідну сестру.

Як повідомляє пресслужба ВАС, на судовому засіданні його адвокат просив вирок змінити та призначити покарання за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України – 10  років позбавлення волі. Захисник наголошував на тому, що «не доведено» скоєння вбивство «з особливою жорстокістю»,. Тому є підстави для перекваліфікації цього кримінального правопорушення і пом’якшення покарання.

Також він оприлюднив деякі подробиці про порушника: несудимий, хворіє, після 8 класу ніде не навчався, зростав у багатодітній родині, батьки його померли, а заробляв допомагаючи односельчанам по господарству.  

Засуджений і його сестра зловживали спиртними напоями та часто сварилися. Черговий конфлікт і призвів до трагедії.

Нагадаємо, злочин стався 22 серпня 2019-го у селі Росоша колишнього Теплицького району, де проживала 33-річна жінка.

Під час розпиття спиртних напоїв між братом та сестрою виник побутовий конфлікт, під час якого чоловік наніс за допомогою рук та металевого цвяходера останній тілесні ушкодження, від яких жінка згодом померла.

Аби уникнути покарання, зловмисник закрив родичку в будинку і втік. Працівники поліції затримали його цього ж дня поблизу смт Теплик у полі.

Макс Мельник

23 лютого, 2023