Аномальні +15,3 °C на 1 січня. Після «весняного» початку січня Вінниччину очікують морози

Новини Вінниці / Аномальні +15,3 °C на 1 січня. Після «весняного» початку січня Вінниччину очікують морози

Аномально теплий початок січня не буде тривалим. Найближчими днями і особливо ночами на Вінниччину чекає різке пониження температури повітря. Приміром, після денного +13-15 на 1 січня вночі 8-го прогнозують -18°C.

Перший день 2023 року став аномально теплим навіть для весняного дня, а не те, що для зими. За добу було встановлено в Україні 64 рекорди.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За даними Центральної геофізичної обсерваторія імені Бориса Срезневського 1 січня в Україні було встановлено 64 метеорологічні рекорди, а саме значення максимальної температури на багатьох метеостанціях фіксували в межах від +10° до +20°.

«Такі показники є рекордними загалом для всього місяця січня за всю історію метеорологічних спостережень», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають синоптики, причиною такої погоди став винос теплої повітряної маси із Африканського континенту, поле високого тиску над більшою частиною Європи і відповідно сонячна погода.

Як розповів NaПарижі керівник Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрій Власов, у Вінниці вдень 1 січня було зареєстровано рекордні +15,3 градуси. Середньодобова температура +8,8°C вища за норму на 12 градусів. Попередній рекорд було встановлено у 2021 році – 7,8°C вище нуля.

«Можу з упевненістю сказати, що температурні рекорди нас також очікують 2-3 січня», - пояснив Юрій Миколайович.

Між тим, починаючи від завтра, 3 січня температура почне потрохи знижуватися, а вночі 6 січня вона перетне нульову відмітку. Але вдень ще буде «плюс». Справжня зима зі снігом очікується з 7 січня (вдень до -7, вночі – до -9 градусів)  а наступного дня – 8-го – вдень у Вінниці прогнозують – 4-8, а вночі до – 18.

З 10 січня потеплішає. Вночі прогнозують до -6, а вдень від -3 до +2°C.