Анексія Донбасу: Росія зробила черговий крок

Новини Вінниці / Анексія Донбасу: Росія зробила черговий крок

Перетворивши 9 травня на день перемоги «руського миру», путінські пропагандисти підштовхують Кремль до заяв. Протягом тижня політологи вираховували, що саме має «подарувати» Путін «на свято» - мобілізацію чи щось інше. Інтрига от-от розкриється. Проте вже сьогодні, 7 травня, стає зрозуміло, що у Москві підготувались до анексії Донбасу.

У маріонеткових утвореннях давно ввели рублеву зону, а тепер тамтешні мобільні оператори «Фенікс» та «Лугаком», які діють на підконтрольній угрупованням «ДНР» та «ЛНР» на територіях, переходять на російську систему нумерації телефонів «+7».

Про це повідомляють у ЗМІ бойовиків та пабліках соцмереж.

Як заявив ватажок «ДНР» Денис Пушилін, абоненти оператора зв'язку «Фенікс» з кодом нумерації +38071 отримають додатковий номер у коді російської системи нумерації. Він запевняє, що тарифікація не зміниться, і заміна SIM-картки поки що не буде потрібна.

Новий номер кожного абонента буде співпадати з останніми сімома цифрами. Номери «Фенікс» отримають російський код +7949.

Водночас ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник заявив, що «республіці» виділено окремий код мобільного оператора російської системи нумерації +7959. За його словами, використовуватиметься при цьому існуючий номер мобільного оператора «Лугаком».

Як зазначили в РНБО, коди невизнаних мобільних операторів «Фенікс" й «Лугаком» дійсно змінилися, однак:

  • з «Фенікса» можна зателефонувати лише на російський «Мегафон», а з «Лугакому» - на «МТС»;
  • «Фенікс» та «Лугаком» й надалі залишаються невизнаними операторами, з якими навіть Росія досі не уклала договір про роумінг;
  • між «Феніксом» та «Лугаком» також немає договору. Тобто, мешканці «ЛНР» й «ДНР» не можуть телефонувати одне одному.

«Отже, інтеграція ОРДЛО - чергова маніпуляційна заява пропаганди РФ до 9 травня», - пише пресслужба Центру протидії дезінформації.

Фактично інтеграція зв’язку є додатковим кроком для анексії окупованих територій. Приводів для об’яви про «включення» достатньо. Путіну достатньо лише про це сказати, щоб потім мотивувати співгромадян воювати вже не «за Донбас», а за Росію, на яку «напала Україна». Це значно спростить заходи по мобілізації.

Олег Верлан

7 травня, 2022