Андрій Гижко: «Осень із «зеленим» обличчям та показники недієздатності»

Новини Вінниці / Андрій Гижко: «Осень із «зеленим» обличчям та показники недієздатності»

Двом інспекторам відділу управління Укртрансбезпеки у Вінницькій та управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області та керівнику одного з підприємств, що здійснює автомобільні перевезення 20 серпня оголошено про підозру у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень. Вінницькі правоохоронці заявляють про зібрані факти, які свідчать про існування схеми поборів.

Пори року змінюють кольори. Але, на думку очільника Вінницької обласної організації «Європейської Солідарності» Андрія Гижка, проте очікування на зміни у позитивний бік багатьох вінничан залишилися очікуваннями… 

Здавалося б початок осені, а багато хто «позеленів». Місцеві команди поповнили свої дружні ряди новою кров’ю, проте реакція соціальних мереж була безпощадна. Партія, що на центральному рівні переходить з одного зашквару в інший та має необмежену владу в країні вже рік, вкотре показує свою недолугість.

«Загрібання жару чужими руками» – фірмовий стиль В.Зеленського та його команди. І його масштаби ширяться щодня. А президент зайнятий виборчою кампанією своєї партії. І поки Зеленський «відроджує» футбольні клуби, отримує чорні пояси з карате та копає м’ячі, хтось має реально працювати. Напрацювали карантинний безлад Шмигаля на фоні сьомого року війни, майже знищення середнього і малого бізнесу та розвал зовнішньої політики. Все це – відповідальність президента і його «слуг».

«Кіношний стиль» у керуванні державою вже не дивує. З вуст акторів надходять меседжі, що написані різними авторами, режисерами, продюсерами, інвесторами. Відверто капітулянтські заяви тепер робить не президент особисто, а представники «слуг». Леонід Кравчук, який тепер очолює українську делегацію в Мінській групі, вже починає розповідати про можливі поставки води до Криму, а його заступник – Вітольд Фокін – взагалі виголошує російські тези щодо подій на Донбасі. Він закликає створити автономію на всій території Донецької та Луганської областей, провести повну амністію окупантів та ще й не соромиться говорити про злочини з українського боку. Адекватної реакції від Офісу президента немає. Отже, Фокін та Кравчук озвучують ці тези з мовчазної згоди влади, яка боїться їх висловити сама.

Тим часом Зеленський продовжує розповідати про «прямий діалог з Путіним заради миру». Що це за «діалог» ми бачимо: зриваються не тільки зустріч у Нормандському форматі, що мала відбутися ще кілька місяців тому – тепер Росія не дає провести зустріч навіть на рівні радників. Паралельно зникли розмови про обмін полоненими, хоча ще нещодавно Офіс президента вкидав цю тезу. Влада ж продовжує йти на поступки окупанту заради уявного «прямого діалогу».

У зовнішній політиці проблеми нашої держави не вичерпуються спробами догодити Москві та ускладненням відносин з Вашингтоном. Україна виглядає, як корабель, який збився з курсу. Яскраво це проявляється в ситуації навколо подій у Білорусі.

Президент розповідає, що у подіях в Мінську «результат неважливий». Це – друга серія з фільму «яка різниця». Голова фракції «Слуга народу» Арахамія заявляє, що постанову про невизнання виборів у Білорусі не будуть навіть виносити на розгляд. Позиція українською влади на цьому тлі виглядає, як спроба «сховатися у кущах». Такий  самий «нейтралітет» існує у вирішенні гуманітарних питань з боку українського уряду. На словах прем’єр обіцяв не закривати кордони для Білорусів із гуманітарних міркувань. Насправді ж в’їзд в Україну з Білорусі закрили і зробили це настільки швидко, що людей доводилося знімати з рейсів.

Саме по собі закриття кордонів для іноземців і оголошення про початок пошуку способів пом’якшити заборону – черговий прояв паніки та безладу, які панують в уряді, коли мова йде про боротьбу з епідемією. Як ми пам’ятаємо, Кабмін вводив жорсткий карантин, щоб «залякати людей», коли кількість хворих була мінімальною. Тепер ледь не щодня кількість нових хворих сягає двох тисяч, а для запровадження жорстких обмежень немає ресурсів. Прем’єр-міністр каже про неможливість нового «локдауну», але уряд продовжує карантин одразу на два місці та ще й запроваджує більш жорсткі заходи. На додачу збільшується податкове навантаження на бізнес. А як вся ця метушня вплине на захворюваність, здається, не розуміє ніхто.

Тенденції загальноукраїнські віддзеркалюються і на  Вінниччині. Ми бачимо неухильне зростання кількості хворих і летальних випадків. Перебуваючи у «жовтій зоні», невирішеними залишаються багато нагальних питань. Приміром, це – відповідальність уряду та місцевої влади, а не керівників навчальних закладів, щодо питання безпеки дітей та форми навчання, наявності засобів захисту та визначення відповідальних на рівні області й міста.

Останні події демонструють, що «неправильний» погляд депутата результує виключенням з фракції, що колір зон залежить від соціології та рівня підтримки влади на місцях, а слуги народу, виявляються, слугами партії та пана Голобородька. Я б двічі подумав на місці тих, хто отримав пропозицію йти за списками таких слуг, чи хотів би я, щоб то була остання осінь.

admin

3 вересня, 2020