Американський генерал визнав, що у ЄС не хочуть «швидкої перемоги» України

Новини Вінниці / Американський генерал визнав, що у ЄС не хочуть «швидкої перемоги» України

Україна до кінця року могла б відкинути російських окупантів на позиції 23 лютого, однак для цього ЗСУ потрібно, щоб Захід постачав зброю в достатніх об’ємах. А цього не відбувається. Чому?.. Це інша тема.

Свою думку щодо потенційного розвитку подій на фронті та термінів війни висловив колишній командувач силами США в Європі Бен Ходжес в інтерв’ю DW.

«Українці були неймовірно стійкими, винахідливими, новаторськими, але їм потрібна більш далекобійна і точна артилерія. Артилерія і ракети, які можуть стріляти далі і продовжувати знищувати російську артилерію, логістику, завдавати ударів по російських аеродромах. Ось що потрібно. Ми надали дещо, але цього недостатньо для вирішального ефекту. Ось чому вже близько місяця не змінюється лінія фронту», - вважає Ходжес.

За його словами, росіяни досягли кульмінації, вони більше нічого не можуть зробити, але українцям необхідна спроможність перемогти.

«Вони (росіяни) нездатні навіть захистити свої тили. Тривалість війни буде залежати від того, чи зробимо ми все, що обіцяли, чи поставимо все озброєння, яке обіцяли. Я вважаю, що до кінця цього року ми можемо відкинути їх до лінії 23 лютого», - припустив американський генерал.

Фактично, він визнав, що у ЄС, а може й за океаном, не хочуть «швидкої перемоги» України.

Олег Верлан

27 серпня, 2022