Американський генерал назвав час звільнення Маріуполя та Мелітополя. Чи означає це, що ЗСУ передадуть ATACMS?

Новини Вінниці / Американський генерал назвав час звільнення Маріуполя та Мелітополя. Чи означає це, що ЗСУ передадуть ATACMS?

На думку колишнього командувача Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенанта Бена Ходжеса, Україна може звільнити Маріуполь і Мелітополь до січня, після чого розпочнеться звільнення Криму.

«Незабаром із Херсона будуть стріляти HIMARS. Підступи до Криму в межах досяжності. Це послабить російську оборону, в той час як «ліве крило» контрнаступу візьме Маріуполь та Мелітополь до січня. Потім розпочнеться вирішальна фаза кампанії – звільнення Криму», - зазначив генерал у Twitter.

Також він опублікував карту досяжності різних видів озброєння з деокупованого Херсона.

Генерал наголосив, що ракети ATACMS мали б негайний позитивний ефект проти російських баз у Криму. Вашингтон зволікає з постачанням цього виду озброєння.

Варто пояснити, що Ходжес не є офіційною особою, тому дозволяє собі висловлювати певні думки. У Пентагоні можуть сказати, що тут ні до чого. Тим не менш, система є такою, військовий каже, чого не можуть собі дозволити сказати посадовці, але його висловлювання узгоджені на певних рівнях.

Таким чином, найближчим часом, поки «вагнерівці», «мобікі» та зібрані на окупованих територіях чоловіки намагаються просунутися на кількасот метрів поблизу Донецька, Бахмуту та Вугледару, ЗСУ можуть завдати удару на Запорізькому напрямку, перерізався транспортні ланцюжки окупантів на півдні України.  

Далі. Згадування про ATACMS означає, що є вірогідність їх отримання.