Альтернатива модульному житлу для переселенців: в Ямполі на Вінниччині міськраді передали безхазяйні будинки

Новини Вінниці / Альтернатива модульному житлу для переселенців: в Ямполі на Вінниччині міськраді передали безхазяйні будинки

У той час, як переселенцям шукають прихисток, на рівні держави планують будувати модульне житло, в Ямполі на Вінниччині відшукали безхазяйні будинки та через суд передали їх у комунальну власність.

У пресслужбі Вінницької обласної прокуратури наголошують, що міській громаді передано будинки, які можна використати як житло для потребуючих.

Ямпільським районним судом Вінницької області задоволено заяви Могилів-Подільської окружної прокуратури про передачу у комунальну власність Ямпільської міської ради два будинки садибного типу з господарськими будівлями і спорудами загальною площею 152 м² вартістю 880 тис. грн.

Установлено, що садиби кілька років перебували на обліку як безхазяйне нерухоме майно, але орган місцевого самоврядування не вжив заходів щодо передачі їх у комунальну власність.

З огляду на те, що перебування такого майна у безхазяйному стані тривалий час сприяє його руйнуванню та приведенню у непридатний до використання стан, прокуратура в інтересах громади звернулася з відповідними заявами до суду.

Суд задовольнив позови прокурора, відтак після набуття рішенням законної сили вживатимуться заходи щодо його реального виконання. Адже питання житла наразі в Україні є соціально значущим, з огляду на велику кількість людей, які втратили помешкання через війну та покинули регіони з активними бойовими діями.

Макс Мельник

26 серпня, 2022