Активісти не перекривали міжнародну трасу на Вінниччині: люди не вийшли

Новини Вінниці / Активісти не перекривали міжнародну трасу на Вінниччині: люди не вийшли

На Вінниччині анонсоване перекриття міжнародної траси не відбулося. Кількість правоохоронців, які мали підтримувати порядок запланованої акції протесту, втричі перевищувала кількість самих учасників.

На Вінниччині анонсоване перекриття міжнародної траси не відбулося. Кількість правоохоронців, які мали підтримувати порядок на запланованої поблизу Вінниці акції протесту, втричі перевищувала кількість самих учасників.

Про це NaПарижі розповів голова Писарівської сільської ради Дмитро Науменко.

«Перекриття не відбулося, на місце подій прибули лише 8 осіб, серед них половину склали мешканці Сокиринець», - повідомив сільських голова.

Зазначимо що до Писарівської сільської ради входить два села - Писарівка, населення якої складає близько 1700 осіб та Щітки, де проживає 1500 осіб.

Громадські активісти зазначають, що провели опитування, згідно якого 83% селян хочуть долучитись саме до Сокиринецької ОТГ. Писарівський голова спростувує таку думку. Він вважає, що для громади краще бути разом із Вінницькою ОТГ, адже це допоможе розвивати села. Прибічники приєднання до Сокиринецької ОТГ вчора погрожували перекрити міжнародну трасу у Писарівки саме через те, що хочуть мати власну громаду

Що стосується правоохоронців, то їх на мітингу було  більше двох десятків.

На місце подій виїздив заступник голови Вінницької районної державної адміністрації Олег Бегус. Він також спілкувався з мітингувальниками щодо перспектив розвитку громади саме у складі Вінницької міської ОТГ.

Дмитро Науменко також повідомив, що отримав більше 30 телефонних дзвінків з питаннями щодо можливості проїхати через Немирівське шосе, там де активісти мали перекрити трасу. Тож він заявляє, що організатори таких акцій протесту мають бути більш відповідальними за свої дії.

Марина Карабай

23 січня, 2020