Агонія режиму: у Росії хочуть саджати до тюрми на 15 років тих, хто каже про звірства окупантів в України

Новини Вінниці / Агонія режиму: у Росії хочуть саджати до тюрми на 15 років тих, хто каже про звірства окупантів в України

Спікер Держдуми Володін схвалив пропозицію розробити законопроект про кримінальну відповідальність «за фейки про дії російських військ». Тобто, за реальну дійсність, а не погоджену Кремлем.

Як повідомив голова думського комітету з безпеки Піскарьов «РИА Новости», передбачається, що максимальне покарання становитиме 15 років ув'язнення. Раніше противників війни з Україною Володін називав «прєдателями».

Паралельно з тим, у РФ пообіцяли своїм військовим злочинцям, які воюють в Україні, надати статус «учасника бойових дій». Це нібито має стимулювати таких, як ті, хто потрапивши у полон, каже, що їх відправляли «на навчання», до подальших звірств та знищення мирного населення України.

Нагадаємо, за п’ять діб війни в Україні полегло до 6 тисяч російських окупантів. Загарбники починають здаватись у полон, випадки дезертирства набирають обертів.  

Отже, навіть потужно вибудована російська машина пропаганди та покарання за будь-які прояви називати речі своїми іменами дає тріщини. Все більше росіян називають війну з Україною безглуздям, а не «спецоперацією». Нова ініціатива Держдуми має стримати прояви здорового глузду у росіян, хоча вона схожа на агонію путінського режиму.

Олег Верлан

1 березня, 2022