Агонія режиму Путіна: мобілізують померлих та п’ятирічних хлопчиків

Новини Вінниці / Агонія режиму Путіна: мобілізують померлих та п’ятирічних хлопчиків

Внаслідок протестів через «часткову» мобілізацію у Росії за день затримано близько 1200 учасників акцій. Але це лише вершина айсбергу… Росіяни не звикли чинити опір поліції, тому тільки дивляться, як в автозаки ведуть однодумців. Одночасно з цим, у РФ вже палять міські адміністрації, а релігійні діячи відверто критикують ставлеників Путіна.

Чи можна назвати становище у Росії передреволюційним, сказати складно. Громадяни ментально відрізняються від українців, тому їх супротив здається дитячими забавками. Тим не менш, якщо вбивства українців, які подавали за «звільнення», росіяни сприймали більш-менш інфантильно, то помирати самим у війні Путіна не хочеться. Інстинкт самозбереження може відіграти свою роль.

Тим часом, окрім вуличних протестів, ті, хто не погоджується помирати на втіху диктатора, у той спосіб, який розуміють, показують ставлення до політики Кремля.

Так, у ніч на 22 вересня невідомі особи вчинили підпал входу в будівлю адміністрації, що знаходиться за адресою вул. Білоруська, 33. УВС по м. Тольяті Самарської області наразі проводить перевірку за цим фактом… У квітні фасад цієї будівлі закидали червоною фарбою. Зазначимо, головне підприємство міста «АвтоВАЗ» вже оголосило про звільнення 300 тисяч працівників.

Муфтій Чечні Салах Межієв розкритикував главу Чечні Рамзана Кадирова за відправку «добровольців» на війну проти України. 

«Ти сьогодні підіймаєш молодих людей. Чому ти сам замість них не гинеш? Чому ти не вирушаєш у цей рай? Ти людей закликаєш вирушати до раю, але сам туди не йдеш. Тобі не хочеться вмирати. Тобі хочеться лежати в теплі, смачно харчуватися та вести жирні розмови», – зазначив муфтій у зверненні до Кадирова, на що той і досі не відповів.

«Вишенькою на торті» можна вважати слова мешканки Бурятії. Поліграфологиня Наталія Семенова у Facebook поскаржилася, з військкомату прийшли забирати до війська Путіна по її брата, який помер два роки тому і ніколи не служив у армії.

«Вони спочатку не повірили, що він мертвий, але потім перепросили. Як тепер вірити цим листівкам, що ніхто не підлягає мобілізації і що вона «часткова»? Якщо по мертвих приходять? – написала жінка. - З одного боку, смішно – у них всі відомості застарілі, з іншого – Бурятія, як завжди, попереду планети всієї – готові до постачання м'яса!».

У коментарях до її публікації інший громадянин Росії поділився, що до його знайомої з військкомату нібито взагалі прийшли за п'ятирічним сином.

Олег Верлан

22 вересня, 2022