Афера на мільйон: на Вінниччині підприємцеві повідомили про підозру

Новини Вінниці / Афера на мільйон: на Вінниччині підприємцеві повідомили про підозру

Ввівши в оману держустанову, 50-річний підприємець зміг отримати кредит на будівництво автозаправного комплексу у колишньому Чернівецькому районі. Натомість отримані кошти він витратив на будівництво у Вінниці мийки самообслуговування.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, документували шахрайство з державними коштами слідчі Слідчого управління обласного главку за оперативного супроводу працівників Відділу захисту інтересів суспільства і держави та процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник у 2020 році надав до фонду завідомо неправдиву інформацію для отримання кредитних коштів на будівництво АЗС. Після отримання одного мільйона гривень, він деякий час створював видимість належного виконання умов кредитного договору.

Натомість отримані кошти підприємець витратив на будівництво в обласному центрі мийки самообслуговування та придбання туди обладнання.

За вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 222 Кримінального кодексу України (Шахрайство з фінансовими ресурсами) підозрюваному загрожує штраф у розмірі 68 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Зважаючи на суму позики, покарання виглядає символічним.

Досудове розслідування триває.

Макс Мельник

8 березня, 2023