Аби врятувати руку пораненому: у вінницькій «Пироговці» провели понад 10 складних операцій на кінцівці

Новини Вінниці / Аби врятувати руку пораненому: у вінницькій «Пироговці» провели понад 10 складних операцій на кінцівці

У Вінницькій обласній лікарні ім. Пирогова пораненому військовому довелося «пережити» більше десяти складних операцій, аби лікарі врятували йому руку. Коли пацієнт вперше у закладі побачив знімок кінцівки, був шокований.

«Це все в мені? Що за ‘’чумацький шлях‘‘? Збережіть мені руку, в мене дружина, двоє діток, я хочу жити і працювати як раніше… Володимир з Львівської області, 39 років, одружений, батько двох дітей, до війни працював будівельником .

В березні 2022 добровільно став на захист нашої країни…В квітні важке поранення органів черевної порожнини; масивні опіки тулуба, грудної клітки, обох ніг; складний перелом кісток правої верхньої кінцівки зі значним дефектом м‘яких тканин з ‘’перебитими‘‘ судинами і нервами… На той час збереження кінцівки здавалось неможливим», - згадує вінницький хірург Ілля Гуменчук.

Більше 10 складних операцій із залученням судинних хірургів, травматологів, і після кожної операції зростала надія, що медики зможуть врятувати руку… Нарешті можна казати, що змогли.

«Після тривалої, складної реабілітації, Володя виписується і тисне мені руку», - коментує фото лікар.

За його словами, функціональність кінцівки відновилась майже повністю. Нині Володя продовжує реабілітацію і впевнений, що все буде як раніше.  

«Я точно знаю після нашої Перемоги зустрінемось з Володею у Львові, як домовлялись», - додає І.Гуменчук.