Аби Вінниця залишалась з опаленням: від USAID передали 32 генератори та екскаватор

Новини Вінниці / Аби Вінниця залишалась з опаленням: від USAID передали 32 генератори та екскаватор

В рамках Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю, між КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» і USAID_Проєктом_енергетичної_безпеки(ПЕБ), підприємство отримало 32 генератори і один екскаватор.

Дизельні генератори потужністю від 5 до 6,5 кВт – незалежні джерела живлення, які допоможуть уникнути небажаних значних перерв у роботі теплотехнічного обладнання на об’єктах комунального підприємства у разі пошкоджень тепломереж міста внаслідок обстрілів російськими військовими або інших аварійних ситуацій.

Щойно отриманий новий, сучасний екскаватор-навантажувач JCB допоможе оперативно усувати пошкодження тепломереж та відновлювати теплопостачання містянам.

Як розповів генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик, комунальне підприємство робить все можливе, аби забезпечити безперебійне постачання тепла і гарячої води всім категоріям споживачів у цей найскладніший опалювальний сезон з часів незалежності України.

«Внаслідок військової агресії рф проти України, об’єкти енергетичної інфраструктури по всій країні зазнають найбільш відчутних руйнувань. З метою забезпечення належного функціонування об’єктів комунального підприємства за відсутності електроенергії та оперативного відновлення теплопостачання споживачам у разі руйнувань або пошкоджень тепломереж міста, КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» активно співпрацює з USAID Проєктом енергетичної безпеки, і, на основі спільного аналізу першочергових потреб міста, формує відповідні запити на технічну допомогу» - сказав він.

Команда теплопостачання USAID Проєкт енергетичної безпеки, своєю чергою, робить все можливе для того, щоб на основі отриманого аналізу максимально оперативно підготувати технічну специфікацію, провести тендери, здійснити необхідні закупівлі, доставити очікувану допомогу в Україну і передати її отримувачам, які забезпечать своїх споживачів очікуваними теплом.

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» висловлює щиру подяку Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та USAID Проєкту енергетичної безпеки зокрема, за чітке розуміння потреб, моделювання та хеджування потенційних ризиків у теплоенергетиці міста, якісний організаційний та документальний супровід наданої технічної допомоги на всіх етапах – від зявки на надання технічної допомоги до її безпосереднього отримання КП ВМР “Вінницяміськтеплоенерго”.

«Незважаючи на всі виклики, з якими наразі стикаються теплоенергетики КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», які сумлінно виконують свою роботу та оперативно відпрацьовують поставлені завдання, чітко досягаючи мети, часто ризикуючи власним життям, саме такий підхід та незламність допоможуть нам усім разом забезпечити стале проходження найскладнішого опалювального періоду та забезпечити домівки споживачів теплом!” - підкреслила заступниця гендиректора КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» з інвестиційної діяльності Тетяна Балибюк.