60 років до перемоги: вінничани стали першими у чемпіонаті України зі спортивної пеленгації

Новини Вінниці / 60 років до перемоги: вінничани стали першими у чемпіонаті України зі спортивної пеленгації

Вінницькі спортсмени на рідній землі вибороли першість у чемпіонаті України з радіоспорту серед юнаків, юніорів та дорослих спортсменів. Загальна кількість учасників у чемпіонаті склала понад  100 спортсменів з 9 регіонів України, а організаторами стала Ліга радіоаматорів України.

Вінницькі спортсмени на рідній землі вибороли першість у чемпіонаті України з радіоспорту серед юнаків, юніорів та дорослих спортсменів. Загальна кількість учасників склала понад 100 спортсменів з 9 регіонів України, а організаторами стала Ліга радіоаматорів України.

Як повідомили на сторінці у Facebook "Спорт Вінниччини", змагання відбувались 1 та 2 серпня в Лісопарку та лісових масивах Стрижавки, Зарванців, Сабарова. Команда Вінницької області виборола перше загальнокомандне місце, з перевагою у 3 очки, на другому місці команда з Києва, на третьому – спортсмени з Донеччини.

В особистому заліку вінничани здобули 14 золотих, 12 срібних та 7 бронзових медалей.

Чемпіонами стали: Олександр Марчук (вікова група Ч20), Василь Колодяжний (Ч40), Сергій Зеленський (Ч40), Максим Дремлюга (Ч19), Артем Степаніщев (Ч16), Володимир Ляхович (Ч16), Богдан Філоненко (Ч14), Нікіта Гуменчук (Ч14), Аліна Солоненко (Ж19), Марина Задорожна (Ж16).

В командному заліку спортсмени Вінниччини здобули 12 золотих, 9 срібних та 4 бронзових нагороди. Команду представляли учасники категорії 12-40 років, кожен з яких боровся у свої віковій категорії.

"Змагання тривали чотири дні. Чотири зовсім різних видів спорту, в залежності від довжини дистанції та кількості контрольних пунктів, які було потрібно виявити", — зазначає Сергій Зеленський, заслужений тренер України та тренер Вінницької МДЮСШ №2.

Новини Вінниці / 60 років до перемоги: вінничани стали першими у чемпіонаті України зі спортивної пеленгаціїНовини Вінниці / 60 років до перемоги: вінничани стали першими у чемпіонаті України зі спортивної пеленгації
Ірина Заіковата

4 серпня, 2020