500 сортів винограду: на Вінниччині аграрій запрошує на екскурсії до свого «Едемського саду»

Новини Вінниці / 500 сортів винограду: на Вінниччині аграрій запрошує на екскурсії до свого «Едемського саду»

Традиційним виноградарство вважається на Одещині та Херсонщині. Проте і північніше можна виростити смаковиті грона. Відмовившись від картоплі, жмеринчанин Сергій Пойда на власній ділянці зробив дивовижний «Едемський сад» і пишається чудовим врожаєм 500 сортів винограду. Ба більше, чоловік запрошує до себе екскурсії, аби всі бажаючі могли поглинутись в атмосферу виноградарства.

За 20 років чоловік перекуштував сотні різних сортів винограду, побував на виставках у багатьох містах України, і відібрав, як запевняє, найкращі…

Як пише Жмеринка.City, Сергія Пойду можна сміливо назвати справжнім колекціонером, адже він знає на пам’ять кожен сорт, і навіть із заплющеними очима може вказати форму ягоди і листка, колір і смак ягоди.

В родині кожен має свій улюблений сорт винограду. Сергій Володимирович розповідає, що роботи на винограднику завжди вистачає, але він жодного дня не пожалкував, що цим зайнявся. Доглядати за виноградниками чоловікові допомагає уся рідня, і навіть маленький онук Максимка.

«Едемський сад» розташовано у селі Подільське поблизу Жмеринки. Сергій Пойда запрошує всіх, хто бажає спробувати дійсно ексклюзивні, найсмачніші сорти винограду, у гості на екскурсію. За позитивною енергетикою. Поручс з віноградниками є пасіка та будиночок на вуликах з бджолами.