191 іграшка: у Вінниці пройшла акція пам’яті загиблих під час війни дітей

Новини Вінниці / 191 іграшка: у Вінниці пройшла акція пам’яті загиблих під час війни дітей

Сьогодні, 13 квітня, у Вінниці вшанували пам’ять дітей, які стали жертвами війни, розв’язаної Росією. За 49 днів в Україні від рук агресорів щонайменше загинула 191 дитина. І ця цифра постійно зростає. Щоб таке злодіяння не минулося безкарно, молоді вінничани вийшла на акцію пам’яті. На сходи міської набережної Рошен вони поклали іграшки та взуття. Інсталяція символізує маленькі життя, які без жалю обірвав ворог.

Про це повідомляють у Вінницькій міськраді.

«Це діти з Ірпеня, Бучі, Бородянки та інших… Тобто, з тих міст, які зазнали ворожої агресії. Офіційні дані на сьогодні - це близько 200 дітей загинули, ще 300 отримали поранення. Ми хочемо, аби громада звернула увагу і запам'ятала, яку високу ціну ми платимо за нашу свободу і за нашу волю», - наголосила начальниця відділу молодіжної політики міської ради Юлія Мончак.

Наразі ніхто не має заплющувати очі на те, що відбувається в Україні, вважає і голова Вінницької молодіжної ради Таїсія Дембовська. Вона зазначає:

«Мета заходу - закликати усіх вінничан і кожного жителя нашої країни, не залишатися байдужим до повномасштабного знищення нашого народу, говорити про це на весь світ, цим самим закликаючи про допомогу».

По завершенню акції, взуття та іграшки передали до волонтерського центру, аби їх отримали дітки, які наразі цього потребують.

Олеся Рудницька

13 квітня, 2022