100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу Вінниці

Новини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу Вінниці

Саме таку суму у неділю, 28 серпня, вдалося зібрати у селі Могилівка Гніванської територіальної громади під час перших на Вінниччині змагань з триатлону (плавання, їзда на велосипеді, біг).

За об’єктивних обставин захід не анонсувався, тому переважно його відвідали спортсмени, їх рідні, друзі та відпочивальники глемпінгу «Голубе озеро», на території якого змагались спортсмени з різних куточків України.

Глемпінг розташовано навколо затопленого гранітного кар’єру. Він запрацював лише місяць тому. Проте місце вже популярне у вінничан. Територію поблизу чудово облаштували не тільки для відпочину, але й спортивних змагань.

«Це справді історичний захід для нашої області, – розповідає голова Вінницької обласної федерації триатлону Андрій Гальчинський. Спортсмени постійно тренуються, тому спочатку ми вирішили організувати змагання виключно для місцевих. Коли я на велосипеді приїхав до глемпінгу, щоб запитати, чи можливо провести змагання, то отримав не лише підтримку – засновники ініціювали збір коштів на потреби ЗСУ».

За його словами, у триатлоні спортсменів називають «залізними людьми». І мета заходу благородна – зібрати кошти для ЗСУ, для «залізних людей», які сьогодні нас боронять…

Андрій додає, що обласна організація на Вінниччині з’явилась лише три тижні тому.

«Коли у Федерації триатлону України дізнались про ідею зі змаганнями, то запропонували вивести їх на національний рівень, адже зараз немає стартів. А чому б ні? Тому прийняли участь 67 учасників з восьми регіонів – від Харкова до Херсону», – пояснює голова обласної федерації.

За результатами змагань на дистанції «70.3» перше місце посів Євген Зубков з Дніпропетровщини, на другому – киянин Олег Базалійський, третім фінішував його земляк Максим Лавренюк. На олімпійській дистанції у чоловіків перемогу здобув Дмитро Мельников, другим до фінішу прийшов Володимир Крепосняк, третім був Костянтин Піддубний (усі з Києва). У жінок найкращій результат продемонструвала киянка Анастасія Ігнаткіна, другою фінішувала Тетяна Сачок з Харківщини, а третьою стала Ольга Немченко зі столиці.  

«Ідею зі змаганнями підтримали обласна рада, Вінницька міська рада, Гніванська міська рада, місцеві меценати. Всі кошти за оренду альтанок, з роздрібної торгівлі, закладів харчування – до копійки підуть на потреби підрозділу нашого земляка, головного механіка ТОВ «Демидівський граніт» Юрія Зозулі, який служить в Авдіївці Донецької області з перших днів війни», – зауважив депутат Вінницької обласної ради та співзасновник глемпінгу «Голубе озеро» Володимир Прідолоба.

Попередньо військовий «замовив» десятки спальних мішків та два професійних біноклі. Як запевняє Володимир, цими речами вже вдалось забезпечити підрозділ завдяки меценатству його партнерів – вінницьких підприємців.

«Тобто це вже купляти не треба. З друзями поїдемо на Донбас та завеземо… Тому запитаємо, чим ще можемо допомогти, і зібрані кошти витратимо на нові замовлення», – пояснює він.

Задоволеними від заходу залишилися не лише глядачі та спортсмени. Загалом організаторам вдалось зібрати понад 60 тисяч гривень, які точно не будуть зайвими нашим захисникам. Завдячуючи меценатству Володимира Прідолоби і Андрія Гальчинського, сума «зросла» до 100 тисяч гривень.

Стосовно місця проведення, то аналогічні облаштовані туристичні місця давно популярні в Європі. Схожі з «Голубим озером» місця в Україні підтвердили існування попиту на Київщині, Одещині, Прикарпатті. Але чим гірша Вінниччина, яка має цікаві природні родзинки з блакитною водою? До того ж, місцеві мешканці теж полюбляють комфортно і зі смаком відпочивати неподалік Вінниці, але подалі від міської метушні.

Інший співзасновник глемпінгу Андрій Рибачок каже, що нині відчутна зміна смаків, адже люди втомились від бетону та тротуарної плитки, хочуть бути ближче до природи і води…

«Рік тому ми познайомилися з Володимиром, а влітку вирішили розпочати реалізацію нашого задуму. Поштовхом стало те, що у постачальника через окупацію «зірвалось» значне замовлення, тому основа глемпінгу – модульні намети дістались нам. Поруч з колишнім кар’єром облаштували піщаний пляж, прогорнули дорогу, підвели електрику, створили необхідні санітарні умови для комфортного перебування. Наразі ніхто не каже про строки рентабельності, але пишаємося тим, що на найближчі кілька тижнів немає жодного вільного місця. Це доводить, що наша туристична ініціатива працює. Людям в нас подобається, вони радять відпочинок такого формату друзям та знайомим», – переконує Андрій.

За його словами, за сприятливої погоди заклад планує працювати до жовтня. Чи стане глемпінг «Голубе озеро» майданчиком для інших змагань, організатори через зрозумілі причини не кажуть. Проте запевняють, що завжди знаходили та знаходитимуть можливість допомагати нашим військовим. Нині це у пріоритеті.

Новини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу ВінниціНовини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу ВінниціНовини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу ВінниціНовини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу ВінниціНовини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу ВінниціНовини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу ВінниціНовини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу ВінниціНовини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу ВінниціНовини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу ВінниціНовини Вінниці / 100 тисяч гривень на потреби українських захисників зібрали під час змагань з триатлону на «Голубому озері» поблизу Вінниці
Олександр Швець

29 серпня, 2022