Зустріч на корті: у Вінниці військові з двох країн змагаються у тенісному турнірі за кубок Повітряних Сил України

Новини Вінниці / Зустріч на корті: у Вінниці військові з двох країн змагаються у тенісному турнірі за кубок Повітряних Сил України

У вівторок, 14 квітня, у Вінниці стартував Міжнародний благодійний тенісний турнір Повітряних Сил України. На тенісних кортах Військово-медичного клінічного центру понад 60 учасників спортсменів-любителів змагатимуться протягом чотирьох днів. Цього разу змагаються вісім команд як військових так і цивільних із чотирьох регіонів України, а також військові з Польщі.

У вівторок, 14 квітня, у Вінниці стартував Міжнародний благодійний тенісний турнір Повітряних Сил України. На тенісних кортах Військово-медичного клінічного центру понад 60 учасників спортсменів-любителів змагатимуться протягом чотирьох днів. Цього разу змагаються вісім команд як військових так і цивільних із чотирьох регіонів  України, а також військові з Польщі.

«Цього року представлені команди Повітряних Сил ЗСУ і Військово-морських сил України, ветерани військової служби. Серед учасників команди ЗС Республіки Польща, а також тенісні клуби з Києва, Одеси, Рівного, Бершаді та Тростянця Вінницької області. Турнір не професійний і не комерційний, а любительський, професіонали у ньому участь не беруть. Приурочений він до 27-ї річниці Незалежності України», - зазначив  головний координатор міжнародного тенісного турніру Повітряних Сил ЗСУ, який проводиться цього року вже в восьме, Петро Майданюк.

За його словами, з 2014 року Міжнародний тенісний турнір Повітряних Сил України став благодійним, внески гравців-учасників ідуть на потреби військовослужбовців, які отримали поранення на Донбасі. Цього року кошти будуть перераховані на лікування чотирьом контрактникам із Сухопутних військ, які під час ООС дістали вогнепальні поранення і контузії.

Учасники турніру зізнаються, що приїхали не за перемогою, а взяти участь і поспілкуватися з однодумцями, щоправда, на корті обіцяють викладатися на повну. Вік учасників різний, найстаршому військовому у відставці, підполковнику з Одеси Юрію Костенко цьогоріч виповнився  81 рік. Великим тенісом займається більше 50 років.

«Теніс для здоров’я дуже добре – у мене нічого не болить. Досі займаюся по дві години раз у два дні», - наголосив Юрій Костенко.

Кому дістанеться перехідний кубок Кубок Повітряних Сил міжнародного турніру, стане зрозуміло вже у п’ятницю, однак три роки поспіль його з України везли до Польщі, адже польська команда не давала шансів на перемогу нікому.

 

.