Зміни у позначенні навчальних транспортних засобів: від "У" до "Н"

Новини Вінниці / Зміни у позначенні навчальних транспортних засобів: від "У" до "Н"

З 4 травня 2024 року в Україні відбулися зміни у позначенні навчальних транспортних засобів, які використовуються для практичної підготовки водіїв та складання іспитів. Згідно з оновленими правилами дорожнього руху, зміниться розпізнавальний знак з "У" на "Н".

Згідно з інформацією, оприлюдненою урядом, зміни у позначенні транспортних засобів для навчання водіїв є частиною широких змін у правилах дорожнього руху. Нове позначення, "Н", є скороченням від "Навчальний транспортний засіб", що більш точно відображає призначення цих автомобілів.

Зокрема, транспортні засоби автошкіл, які використовуються для практичної підготовки та перевірки навичок водіння кандидатів у водії, тепер будуть маркуватися літерою "Н". Також до нових правил відносяться автомобілі, які використовуються сервісними центрами МВС для тестування кандидатів на водійські права.

Зміна позначення має спростити ідентифікацію навчальних транспортних засобів та зробити процес навчання більш зрозумілим для учасників дорожнього руху.

 

Михайло Білик

7 травня, 2024