"Зірки над Бугом" оголосили перерву, цього разу лише на рік

Новини Вінниці / "Зірки над Бугом" оголосили перерву, цього разу лише на рік

Міжнародний турнір "Зірки над Бугом", який по праву вважається візитівкою спортивної Вінниці вже вдруге оголошуює перерву. Змагання з спортивної акробатики у місті започаткували у 1990 році . Сьогодні,турнір входить до календаря спортивних заходів Міжнародної федерації гімнастики.

Міжнародний турнір "Зірки над Бугом", який по праву вважається візитівкою спортивної Вінниці, вже вдруге оголошує перерву. Змагання з спортивної акробатики у місті започаткували у 1990 році. Сьогодні, турнір входить до календаря спортивних заходів Міжнародної федерації гімнастики.

Однак через складну суспільно-політичну ситуацію в Україні протягом трьох років у Вінниці міжнародні змагання не проводили. Після тривалої перерви турнір урочисто повернувся до міста. Та цьогоріч, як повідомила NaПарижі виконувач обов'язки директора вінницької школи акробатики Наталія Голяк, "Зірок над Бугом" знову не буде.

"Цьогоріч співпали дати проведення міжнародного турніру "Зірки над Бугом" з Кубком світу із спортивної акробатики. Тому було прийнято рішення у Вінниці змагань не проводити. Перерва буде лише рік, і маємо надію що наступного року у Вінниці на килим знову виходитимуть кращі акробати з різних країн світу", - розповіла Наталія Голяк.

Вінницькі спортсмени, каже Наталія Голяк, теж поїхали до Бельгії, де з 14-го по 16 лютого відбуватиметься Кубок світу із спортивної акробатики.

"До складу офіційної делегації національної збірної команди України зі спортивної акробатики ввійшла вінницька чоловіча пара гімнастів Віталій Непомнящий і Дмитро Науменко", - уточнила директорка.

До речі, хлопці обоє родом із Одеси, але переїхали спеціально до Вінниці, щоб тут тренуватися у Юрія Голяка. Дмитру Науменку - 19 років, Віталію Непомнящому  - 16. Займаються акробатикою спортсмени вже більше 10 років.

 

Фото vn.20minut.ua