Жоден народний депутат від Вінниччини не проголосував проти «сумнівного» закону про імпічмент

Новини Вінниці / Жоден народний депутат від Вінниччини не проголосував проти «сумнівного» закону про імпічмент

Парламент сьогодні ухвалив Закон, що має, за задумом його авторів, врегулювати процедуру імпічменту президента. Процес його прийняття парламентарії уже назвали доволі сумнівним, як і сам законопроект. Із депутатів-мажоритарників від Вінниччини підтримали новий Закон троє парламентаріїв, п’ятеро не голосували або ж утримались. Жоден депутат-вінничанин не проголосував «проти»…

Парламент сьогодні ухвалив закон, що має, за задумом його авторів, врегулювати процедуру імпічменту президента. Процес його прийняття парламентарії уже назвали доволі сумнівним, як і сам законопроект. Із депутатів-мажоритарників від Вінниччини підтримали новий закон троє парламентаріїв, п’ятеро не голосували або ж утримались. Жоден депутат-вінничанин не проголосував «проти»…   

У цілому Закон «Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)» (№1012) підтримало 245 народних депутатів. Голоси «За» дала тільки «монобільшість» - фракція «Слуга народу». Решта депутатів законопроект не підтримали. Якщо звісно, не враховувати спікера Дмитра Разумкова, який формально значиться позафракційним, але зрозуміло, що голосує синхронно зі «слугами народу».   

Як і переважна більшість провладної фракції, «за» проголосували усі троє «слуг народу» від Вінниччини: Максим Пашковський, Анатолій Драбовський та Ірина Борзова.

Депутати від решти фракцій законопроект не підтримували: або не голосували взагалі, або утримувались, або ж тиснули червону кнопку. Щоправда, серед тих, хто голосував проти, вінницьких депутатів-мажоритарників не було.

Зокрема, із депутатської групи «За майбутнє» утримались при голосуванні народні депутати від Вінниччини Микола Кучер, Лариса Білозір та Геннадій Вацак. Петро Юрчишин із цієї ж групи не голосував. Утримався, як і більшість його фракції, нардеп-вінничанин від «Батьківщина» Олег Мейдич.

Нагадаємо, законопроект про імпічмент президента ініціював Володимир Зеленський. 29 серпня документ був зареєстрований у Раді як невідкладний. У першому читанні проект підтримали 337 депутатів. У тому числі всі без винятку нардепи-мажоритарники від Вінниччини.

Потім спікер Дмитро Разумков, попри зауваження багатьох депутатів, запропонував визнати проект таким, що не потребує доопрацювання, та ухвалити його в цілому. Власне, у цьому парламентарії і вбачають головне порушення регламенту Ради. Вони хотіли детальніше ознайомитись із законопроектом і запропонувати до нього поправки та ухвалити його вже на наступному засіданні. Але «турборежим», як кажуть деякі депутати, вочевидь, переміг закон, регламент та здоровий глузд...