Земля, вода, медицина та «програмний» виступ нового голови ОДА: як розпочнуть чергову сесію депутати Вінницької облради 26 вересня (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Земля, вода, медицина та «програмний» виступ нового голови ОДА: як розпочнуть чергову сесію депутати Вінницької облради 26 вересня (ФОТО, ВІДЕО)

Із 83 питань, що планувались у порядку денного чергової 39-ї сесії Вінницької обласної ради, сьогодні Президія ради сформувала 63, які пропонує винести на сесію. При цьому зняли лише одне питання – щодо звіту начальника обласного управління фізичної культури і спорту. Двадцять – об’єднали в одне – усі вони стосуються звернень до органів центральної влади із різних питань.

Із 83 питань, що планувались у порядку денного чергової 39-ї сесії Вінницької обласної ради, сьогодні Президія ради сформувала 63, які пропонує винести на сесію. При цьому зняли лише одне питання – щодо звіту начальника обласного управління фізичної культури і спорту. Двадцять – об’єднали в одне – усі вони стосуються звернень вінницьких обранців до органів центральної влади із різних питань.

Цікаво, що на засіданні Президії три питання депутати хотіли розглянути насамперед – усі три їхні ініціатори пропонували поставити першими у порядку денному. Йдеться про питання щодо «боргової» проблеми підприємства «Вінницяоблводоканал», звернення щодо впровадження ринку земель та питання про затвердження Статутів медичних закладів.

Стосовно «земельного» звернення, то голова бюджетної комісії облради, представник «Батьківщини» Геннадій Мазур навіть попередив, що не голосування за нього, або ж відкладення на кінець засідання може призвести до зриву сесії.  

«Пропоную до 67-го питання – про звернення до керівництва держави щодо збільшення розміру прожиткового мінімуму, яке я вносив, і яке не голосується уже майже два роки, бо не доходять до нього руки, додати пункт про звернення депутатів Вінницької облради до президента, голови парламенту та Кабміну щодо ринку землі. І дане питання поставити першим у порядку денному», - сказав Г.Мазур.

Підтримав його і депутат-аграрій від «Батьківщини» Сергій Лановик.

А голова комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення Ярослав Хребтій із фракції «Самопоміч» наголосив, що першим питанням слід розглянути затвердження Статутів медичних закладів третинного рівня.  

«Це питання принципове. Ми минулого разу до нього не дійшли. Якщо ми його не приймемо, то наші заклади охорони здоров’я можуть взагалі залишитись без фінансування, бо ми входимо зараз в реформу і третинна ланка уже буде фінансуватися із НСЗУ. Якщо ми не ухвалимо Статути цих закладів, вони не зможуть укласти договори із Нацслужбою здоров’я. Це питання критичне і прошу поставити його першим», - зазначив Я.Хребтій.  

Питання про конфлікт «Вінницяобленерго» із КП «Вінницяоблводоканал» пропонував поставити першим голова комісії облради з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження Андрій Ковальов. За його словами, названо нову дату можливого відключення від електрики об’єктів водоканалу - 30 вересня.

«І земля, і вода, і особливо зарплата наших медсестер, які по 35-50 крапельниць ставлять за добу за зарплату 4100 гривень, є надто важливими питаннями, окрім тих всіх, які ми будемо розглядати на сесії», - погодився голова облради Анатолій Олійник.

Але, оскільки важливих питань багато, а перша позиція в порядку денному – одна, після голосування на Президії, вирішили спочатку розглянути звернення депутатів до керманичів держави щодо ринку землі, потім – питання щодо «Вінницяоблводоканалу», а вже після того затвердити Статути медичних закладів та перейти до інших питань.

А от ініціативу голови комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації Олександра Масленнікова про зняття з розгляду питання про реорганізацію управління спільної комунальної власності територіальних громад області члени Президії не підтримали та винесли його на розсуд депутатів. Свою позицію О.Масленніков аргументував тим, що це питання вже виносилось на сесію і не було проголосоване, тож має бути відхилене або ж відправлене на доопрацювання.

Крім того, члени Президії проголосували за те, аби на початку сесії надати слово для своєрідної «програмної» промови новому голові ОДА Владиславу Скальському. Для цього він матиме 10 хвилин на початку сесії. Стільки ж – для відповідей на запитання депутатів.

Новини Вінниці / Земля, вода, медицина та «програмний» виступ нового голови ОДА: як розпочнуть чергову сесію депутати Вінницької облради 26 вересня (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Земля, вода, медицина та «програмний» виступ нового голови ОДА: як розпочнуть чергову сесію депутати Вінницької облради 26 вересня (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Земля, вода, медицина та «програмний» виступ нового голови ОДА: як розпочнуть чергову сесію депутати Вінницької облради 26 вересня (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Земля, вода, медицина та «програмний» виступ нового голови ОДА: як розпочнуть чергову сесію депутати Вінницької облради 26 вересня (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Земля, вода, медицина та «програмний» виступ нового голови ОДА: як розпочнуть чергову сесію депутати Вінницької облради 26 вересня (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Земля, вода, медицина та «програмний» виступ нового голови ОДА: як розпочнуть чергову сесію депутати Вінницької облради 26 вересня (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Земля, вода, медицина та «програмний» виступ нового голови ОДА: як розпочнуть чергову сесію депутати Вінницької облради 26 вересня (ФОТО, ВІДЕО)