Завершено тендер по реконструкції довгобуду для вінницького суду на Вишенці

Новини Вінниці / Завершено тендер по реконструкції довгобуду для вінницького суду на Вишенці

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області підвело підсумки тендеру щодо «реконструкції об’єкту незавершеного будівництва в будівлю суду в м. Вінниці по вул. 600-річчя, 17». Переможцем торгів визнано Вінницьку філію ДП «Судовий будівельно-експертний центр».

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області вказує, що «пройшов аукціон» щодо «реконструкції об’єкту незавершеного будівництва в будівлю суду в м. Вінниці по вул. 600-річчя, 17». Найкраща пропозиція належить Вінницькій філії ДП «Судовий будівельно-експертний центр».

Нагадаємо, недобудований корпус вінницького «Терміналу» планують перетворити на «будинок правосуддя». Як розповів NaПарижі заступник начальника відомства Олег Кислиця, після того, як реконструкція приміщення буде зроблена, у довгобуд переселять Вінницький окружний суд, що сьогодні є лише у реєстрі. Його буде створено на базі Вінницького міського та районного судів. 

Зазначимо, що серед вінничан спровокувало дискусію бажання ДСА реконструювати довгобуд на території колишнього «Терміналу». Більше 20 років «коробка» простояла без будь-якого ремонту, а будувалася під заводський корпус. Фахівці запевняли, що доцільніше знести конструкцію та збудувати на її місці нову. Але було прийняте інше рішення.

У жовтні на порталі Prozorro було розміщено інформацію щодо оголошення конкурсу з очікуваною вартістю робіт у 166,3 млн грн. Серед двох учасників найбільш вигідною - після протоколу розкриття - є пропозиція місцевої філії ДП «Судовий будівельно-експертний центр», яка згодна виконати роботи за 164 567 387 гривень. Остаточне рішення замовником ще не прийняте.