Затриманого вінницькими контррозвідниками шпигуна засуджено до ув’язнення

Новини Вінниці / Затриманого вінницькими контррозвідниками шпигуна засуджено до ув’язнення

Контррозвідники УСБУ у Вінницькій області встановили, що мешканець Торецьку, що на Донеччині, систематично інформує куратора про дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і інших силових структур. Його прорахували і затримали. Оскільки чоловік погодився на співпрацю, його засуджено лише до одного року позбавлення волі.

Контррозвідники УСБУ у Вінницькій області встановили, що мешканець Торецьку, що на Донеччині, систематично інформує куратора про дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і інших силових структур. Чоловіка затримали. Оскільки він погодився на співпрацю, його засуджено лише до одного року позбавлення волі.

Отримані відомості інформатор телефоном передавав представнику ОРДО. Як повідомляють у прес-центрі управління спецслужби, затримано інформатора у травні 2018 року.

Під час досудового розслідування підозрюваний співпрацював зі слідчими органами, повністю визнав свою вину та щиросердно розкаявся. Це було враховано Дзержинським міським судом Донецької області, тому до зловмисника поставилися поблажливо.

Макс Мельник

11 грудня, 2018