Затримання головного фіскала Вінниччини Осмоловського: чутки, факти, хронологія подій

Новини Вінниці / Затримання головного фіскала Вінниччини Осмоловського: чутки, факти, хронологія подій

Сьогодні на робочому місці не бачили очільника ГУ ДФС України у Вінницькій області Руслана Осмоловського. Він не відповідає на телефонні дзвінки. За інформацією з власних джерел Депо вказує про його затримання та обшуки у фіскалів. Втім відомості щодо цього доволі суперечливі.

Сьогодні на робочому місці не бачили очільника ГУ ДФС України у Вінницькій області Руслана Осмоловського. Він не відповідає на телефонні дзвінки. За інформацією з власних джерел Депо вказує про його затримання та обшуки у фіскалів. Втім відомості щодо цього доволі суперечливі.  

Майже з ранку Вінницею почали «мандрувати» чутки про приїзд «когорти» співробітників відділу «К» центрального апарату СБУ із залученням житомирських колег, які під процесуальним керівництвом ГПУ, виконують ухвали Печерського райсуду Києва щодо обшуків.

Згодом «Депо» зазначило, що у приміщенні Головного управління ДФС області проходять обшуки. Цю інформацію спростувала керівник прес-службу главку Таїсія Глимбоцька. За її словами, жодних сторонніх осіб навіть не було.

Оскільки інформація про дії київських та житомирських силовиків ширилася у ЗМІ, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган її підтвердила.

«Так, дійсно проходять обшуки. Проводить відділ "К" СБУ (відділ боротьби з корупцією) під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури», - прокоментувала вона «Українській правді».

Навіть після того, як «Депо» зазначило, що «Осмоловського затримали після обшуків», у прес-службі підтвердили, що жодних процесуальних дій у приміщенні ГУ ДФС не відбувається, а колектив працює у штатному режимі.

«У приміщеннях з 3 по 5 поверх адмінбудівлі «Книжка» не було обшуків. Щодо місця перебування керівника, то наприкінці дня він зібрав нараду у робочому кабінеті. Є певні питання з силовиками, але вони будуть вирішуватися. У відпуску чи на лікарняний він не збирається», - пояснила Т. Глимбоцька.

До речі, на сайті ГПУ і СБУ попри певний резонанс новини жодної інформації по затриманню чи слідчим діям у Вінниці немає.

Також слід додати, що обшук і затримання Р. Осмоловського підтвердив у Facebook колишній заступник голови ДФС (у 2015 році) Костянтин Лікарчук.

У ЗМІ вінницькі події ототожнюють з певними процесами у державі, а саме заявою прем’єра В. Гройсмана боротися з контрабандою та помстою певних сил.  

Олег Верлан

9 липня, 2018