Затримали шахраїв, які зняли благодійні кошти із рахунку родини погорільців з Вінниччини (ФОТО)

Новини Вінниці / Затримали шахраїв, які зняли благодійні кошти із рахунку родини погорільців з Вінниччини (ФОТО)

Поліцейські затримали шахраїв, які привласнили гроші, зібрані для родини погорільців із Носківців Жмеринського району. Оперативники карного розшуку Вінниччини впіймали зловмисників у столиці, - повідомляє відділ комунікації поліції області.

Поліцейські затримали шахраїв, які привласнили гроші, зібрані для родини погорільців із Носківців Жмеринського району. Оперативники карного розшуку Вінниччини впіймали зловмисників у столиці. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

Після пожежі жінка з двома дітьми залишилась без даху над головою. Аби родина змогла відбудувати житло, на банківський рахунок небайдужі люди збирали гроші, а шахраї скористались довірливістю потерпілої та привласнили з її картки 35 000 гривень.  

За словами начальника управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Андрія Дамзіна, протягом трьох днів особи, причетні до цього злочину, були встановлені та затримані у Києві. Ними виявились четверо жителів столиці: дві жінки віком 23 та 25 років та двоє чоловіків 23 та 37 років. Один з них - раніше неодноразово судимий за квартирні крадіжки.

Про те, що на Вінниччині збирають гроші для постраждалої сім’ї, вони дізнались із ЗМІ та соцмереж. Потім під виглядом благодійників зателефонували до жінки.

«Незнайомка представилась працівницею одного з телевізійних каналів та запропонувала допомогу у зборі коштів. Довірившись незнайомці, потерпіла назвала їй усі коди, які почали надходити на телефон у SMS-повідомленнях. Таким чином, зловмисники отримали доступ до її банківського рахунку та привласнили з нього 35 тисяч гривень. Затримали шахраїв в орендованій київській квартирі. Оперативники вилучили у них 5 мобільних телефонів, 35 карток різних банків, 130 сім-карток різних мобільних операторів та квитанції про проведення банківських операцій, - розповів Андрій Дамзін. – Зараз правопорушників  перевіряємо на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території країни».

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство). Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Новини Вінниці / Затримали шахраїв, які зняли благодійні кошти із рахунку родини погорільців з Вінниччини (ФОТО)Новини Вінниці / Затримали шахраїв, які зняли благодійні кошти із рахунку родини погорільців з Вінниччини (ФОТО)Новини Вінниці / Затримали шахраїв, які зняли благодійні кошти із рахунку родини погорільців з Вінниччини (ФОТО)Новини Вінниці / Затримали шахраїв, які зняли благодійні кошти із рахунку родини погорільців з Вінниччини (ФОТО)Новини Вінниці / Затримали шахраїв, які зняли благодійні кошти із рахунку родини погорільців з Вінниччини (ФОТО)
Сергій Маламура

12 квітня, 2019