Засуджений за вербування кримських дітей до «Юнармії»: колаборант Сергій Селімов

Новини Вінниці / Засуджений за вербування кримських дітей до «Юнармії»: колаборант Сергій Селімов

Українські правоохоронні органи продовжують розкривати та припиняти діяльність осіб, які сприяли окупаційним зусиллям Кремля на тимчасово анексованій території Криму.

Одним із таких випадків є соратник Аксьонова, Сергій Селімов, якому за матеріалами Служби безпеки України була пред'явлена підозра у вербуванні кримських дітей до російської мілітарної організації «Юнармія».

Сергій Селімов, ексочільник окупаційного «комітету молодіжної політики» у Криму, виконуючи вказівки Кремля, активно залучав місцевих школярів до участі у російській мілітарній організації «Юнармія». Під його керівництвом, ця організація проводила ідеологічну обробку та підготовку школярів до можливої війни проти України, зокрема, вчила тактиці ведення бою та проводила вогневу та диверсійно-розвідувальну підготовку.

У весняній реорганізації 2022 року, Селімова перевели у "кадровий резерв" гауляйтера Аксьонова, змінивши напрямок його підривної діяльності проти України. Він став одним із місцевих "рупорів" кремля, що активно підтримував агресивну війну проти України, виступаючи перед камерами російських ЗМІ та розповсюджуючи прокремлівські наративи через соціальні мережі.

На підставі зібраних доказів, Служба безпеки України повідомила Сергію Селімову про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: посягання на територіальну цілісність та недоторканність України; колабораційна діяльність; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників.

Розслідування цього випадку проводили співробітники СБУ в Автономній Республіці Крим за процесуальним керівництвом прокуратури. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності, що стане важливим кроком у забезпеченні правопорядку та захисті територіальної цілісності України.