Заступнику прокурора Попеску, який вимагав хабар, повідомлено про підозру, а розмір хабара "зменшився"

Новини Вінниці / Заступнику прокурора Попеску, який вимагав хабар, повідомлено про підозру, а розмір хабара "зменшився"

Сьогодні, 12 квітня, детективами НАБУ спільно зі співробітниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомлено про підозру заступнику прокурора Вінницької області, якого підозрюють у хабарництві. Йому інкримінують вчинення злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України ("Зловживання впливом"). Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Сьогодні, 12 квітня, детективами НАБУ спільно зі співробітниками Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомлено про підозру заступнику прокурора Вінницької області, якого підозрюють у хабарництві. Йому інкримінують вчинення злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України ("Зловживання впливом").

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Прокурора викрито одразу після отримання неправомірної вигоди в розмірі 5 тис. дол. США від двох посередників, якими виявились адвокат та фізична особа. Як встановило слідство, прокурор отримав від посередників неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, відкритого за фактом самовільного захоплення земельних ділянок", - йдеться у повідомленні.

Також в НАБУ зазначили, що напередодні про підозру повідомлено ще двом його співучасникам.

Нагадаємо, що СБУ, НАБУ і САП затримали заступника прокурора Вінниччини Попеско. Одразу, як стало відомо про хабарника, прокурор області Соколовий відреагував на затримання підлеглого.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Часу на це обмаль.

Варто зазначити, що вчора у прес-службі СБУ повідомили про те, що заступник прокурора вимагав шість тисяч доларів США.

Чому сьогодні розмір хабара став меншим і чи згодом виясниться, що його взагалі не було, питання риторичне…