Заради Шевченка. Голова облради Олійник скликає позачергову сесію

Новини Вінниці / Заради Шевченка. Голова облради Олійник скликає позачергову сесію

Депутати Вінницької обласної ради зберуться на позачергову сесію. ЇЇ 12 грудня скликає голова Анатолій Олійник. Приична - визначитися зі закликом до своїх колег з Вінницької міської ради, щоб залишити погруддя Тарасу Шевченку "на Парижі".

Депутати Вінницької обласної ради зберуться на позачергову сесію. ЇЇ 12 грудня скликає голова Анатолій Олійник. Причина - визначитися зі закликом до своїх колег з Вінницької міської ради, щоб залишити погруддя Тарасу Шевченку "на Парижі". 

Відповідно до розпорядження, яке  очільник вінницьких самоврядців підписав сьогодні, 1 грудня, на сесії депутати розглядатимуть одне питання "Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради 7 скликання до депутатів Вінницької міської ради та міського голови стосовно народного пам’ятника Тарасу Шевченку на площі Героїв Небесної Сотні"

З проектом рішення  можна ознайомитися на сайті Вінницької обласної ради.

Нагадаємо, міськрада визначилася щодо встановлення у майбутньому на майдані Небесної сотні іншої скульптурної композиції, яка символізує спогади за загиблими на київському Майдані. Проект узгоджено, а БФ "Подільська громада" розпочав збір коштів для його реалізації. Яке б рішення не прийняли депутати облради, в ньому немає сенсу. Ініціатори скликання позачергової сесії це чудово знають. От цікаво, чи збереться кворум 12 грудня?.. Більшість обласних обранців розуміють, що вже дещо пізно виходити зі зверненням.   

Катерина ГОРБАТЮК