Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)

Майже три місяці жителі села Пеньківка Літинського району на Вінниччині збираються на літургії та богослужіння не в храмі, а на подвір’ї церкви. Або ж, у кращому випадку - в трапезній. Віряни, які вирішили приєднатися до Православної церкви України, не були підтримані колишнім «своїм священиком», який заборонив їм заходити в середину. Мовляв через них, йому доведеться пере освячувати церкву.

Майже три місяці жителі села Пеньківка Літинського району на Вінниччині збираються на літургії та богослужіння не в храмі, а на подвір’ї церкви. Або ж у кращому випадку - в трапезній. Віряни, які вирішили приєднатися до Православної церкви України, не були підтримані колишнім «своїм священиком», який заборонив їм заходити в середину. Мовляв через них, йому доведеться переосвячувати церкву.

Представники релігійної громада, які будували Миколаївську церкву, обурені діями священика та ображаються, що той називає їх розкольниками, - повідомляє прес-служба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

«Ще коли будували церкву, мріяли, щоб вона була українською. Але тоді ще не настав час. Багато людей кажуть, що їх спонукала до утворення ПЦУ саме війна. Особисто мене ні, я давно хотіла української церкви і сподіваюся, що буду в  ній молитися і співати в цій церкві», - каже місцева жителька Тамара Томляк.

Вийти з підпорядкування УПЦ Московського Патріархату і приєдналися до Православної Церкви України віряни вирішили ще 21 січня переважною більшістю голосів громади... З того часу у церковному житті села немає спокою.

Нагадаємо, у селі Лука-Мелешківська, що поблизу Вінниці, 16 березня відбулося протистояння між прихильниками ПЦУ та УПЦ МП. Силове захоплення храму прибічниками московського патріархату не обійшлося без  жертв.

Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)Новини Вінниці / Замість храму подвір’я: на Вінниччині парафіяни ПЦУ моляться під церквою, бо священик московського патріархату не пускає в середину (ВІДЕО)