Замах на депутата. На Вінниччині вибухнула автівка, у водія є дві версії

Новини Вінниці / Замах на депутата. На Вінниччині вибухнула автівка, у водія є дві версії

Вранці 7 червня у Гайсині Вінницької області вибухнуло авто Ford Transit, коли водій, депутат міської ради заводив двигун. Чоловік не постраждав, але подію пов’язує або з побутовим конфліктом, або з політичною діяльністю.

Вранці 7 червня у Гайсині Вінницької області вибухнуло авто Ford Transit, коли водій, депутат міської ради заводив двигун. Чоловік не постраждав, але подію пов’язує або з побутовим конфліктом, або з політичною діяльністю.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, до поліції житель Гайсину звернувся близько 10 години. Депутат міської ради пояснив, що під його машиною вибухнув невідомий предмет. Сам він не постраждав.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.15 ст.115 КК України (замах на умисне вбивство). Проводиться розслідування. На місці події проведено першочергові слідчі дії, вилучено речові докази, які відправлено на експертизу.

Напередодні у Facebook з’явилася заява місцевого осередку ВО «Батьківщина», де вказується, що зловмисники підірвали автомобіль голови фракції ВО «Батьківщина» у Гайсинській міській раді Петра Спенея.

Вибух пролунав, коли Петро Григорович знаходився всередині автомобіля та намагався завести двигун. В наслідок вибуху сильно пошкоджена задня частина авта, а також вибиті вікна у будинку.

«Оперативники сказали, що я в сорочці народився. Вибухівка була прикріплена до паливного бака. Та він якимось чином вцілів», - розповів однопартійцям Петро Спеней.

Він вважає, що причинами замаху можуть бути як побутові конфлікти, так і його політична діяльність.

«Ми вимагаємо від правоохоронних органів області негайного розслідування цього обурливого злочину. Сподіваємося, винні знайдуться швидко та будуть покарані з усією суворістю закону», - заявила голова Вінницької обласної організації ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська.

Макс Мельник

8 червня, 2019