Залишився один часник. Вінничани з`їли велетенський бутерброд із салом менш ніж за 20 хвилин

Новини Вінниці / Залишився один часник. Вінничани з`їли велетенський бутерброд із салом менш ніж за 20 хвилин

Сьогодні у центрі міста вінничан та гостей Вінниці,в тому числі і закордонних частували знаменитим не лише в Україні, а й за її межами вінницьким салом, точніше канапе із ним. В рамках фестивалю VinSALOfest, який 18 травня відбувається на площі біля міськради із скибок хліба та шматочків сала присмаченого хріном, часником, паприкою, гірчицею та тмином виклали величезний бутерброд формі карти Вінниччини. Виготовляли його майже годину, з’їли менш ніж за 20 хвилин.

Сьогодні у центрі міста вінничан та гостей Вінниці, в тому числі і закордонних, частували знаменитим не лише в Україні, а й за її межами вінницьким салом, точніше канапе із ним. В рамках фестивалю VinSALOfest, який 18 травня відбувається на площі біля міськради, із скибок хліба та шматочків сала, присмаченого хріном, часником, паприкою, гірчицею та тмином, виклали величезний бутерброд у формі карти Вінниччини. Виготовляли його майже годину, з’їли менш ніж за 20 хвилин.

Як запевняють організатори створення гігантського смаколика – сало екологічно-чистий продукт.

«Сало привезли із села Пиків Калинівського району, кабанчика годували натуральними продуктами без усяких добавок. А саме сало обсмажене за давньою технологією гороховою соломою. Сала приготували 25 кілограм, більша половина залишилася, то на наш бутерброд витратили приблизно 10 кілограм, заготовили 3700 шматочків хліба, однак трохи залишилося», -  розповів один із організаторів Віталій Білун.

Смакували бутербродами і дорослі, і малі. Вінницьке сало прийшлось до смаку всім, а от часник до вподоби не всім… Шматочки залишилися.