Закриття Operafest Tulchyn-2018: «Чикаго», масштабний феєрверк й шквал овацій

Новини Вінниці / Закриття Operafest Tulchyn-2018: «Чикаго», масштабний феєрверк й шквал овацій

Учора завершився фестиваль Operafest Tulchyn-2018. Очікування багатьох, хто там побував, справдилися. Протягом трьох днів біля Палацу Потоцьких у Тульчині лунала найкраща у світі музика, виступали відомі вітчизняні й іноземні артисти. Протягом трьох днів загалом близько 40 тис. глядачів насолоджувалися музичним мистецтвом й видовищними театралізованими дійствами.

Учора завершився фестиваль Operafest Tulchyn-2018. Очікування багатьох, хто там побував, справдилися. Протягом трьох днів біля Палацу Потоцьких у Тульчині лунала найкраща у світі музика, виступали відомі вітчизняні й іноземні артисти. За ці дні загалом близько 40 тис. глядачів насолоджувалися музичним мистецтвом й видовищними театралізованими дійствами. Про те, що їм сподобався фестиваль, який вдруге проходить на Вінниччині, переконливо свідчили їхні радісні обличчя.

До речі, під час фестивалю правоохоронці не зафіксували жодних правопорушень. Про це сьогодні повідомив відділ комунікації обласної поліції.

Просто неба глядачі побачили відомі у всьому світі оперні шедеври у виконанні найкращих вітчизняних, європейських та американських артистів. Як повідомляв Na Парижі, на другий день фестивалю, зокрема, була представлена нова концепція містичної опери «Дон Жуан». Купу вражень у глядачів залишило й світлове шоу, влаштоване за допомогою сучасних технологій: опівночі на фасаді палацу з'явилися величезні картини, що розповідали про історію маєтку Потоцьких.

Блискучим було й закриття Operafest Tulchyn. У третій день фестивалю відбувся грандіозний концерт «ГАЛА-ВАГНЕР». Виступали солісти з Німеччини, США та Австрії, а також Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії.

А учора ввечері біля палацу представили концертну версію всесвітньовідомого мюзиклу Джонa Кaндерa «Чикаго», який з'явився понад чотири десятиліття тому й отримав чимало різних відзнак. Виконували його учасники хору «Глорія», солісти з США. Акомпанував їм симфонічний оркестр Львівської філармонії під керівництвом диригента Тараса Криси (США).


 

Юрій Ярмощук

11 червня, 2018