Закриття кризового центру «Дім Мама»

Новини Вінниці / Закриття кризового центру «Дім Мама»

Засновниця кризового центру «Дім Мама» у селі Лука Мелешківська, що знаходиться поруч з Вінницею, оголосила про закриття закладу з 31 травня 2024 року.

Центр« Дім Мама» був відкритий 01.06.2016 року За 8 років існування центру було зроблено дуже багато роботи.Головною метою центру було, врятувати якнайбільше діток від дитячих будинків. Допомогти вчасно матусям у скрутні для них моменти, щоб вони не втратили своїх малеч. За весь час існування центру було врятовано 600 діток від дитячих будинків.

Однак, згідно з повідомленням засновниці Ольги Череватової, війна та зростання цін на енергоресурси й податки стали непереборними труднощами для функціонування центру. Це і стало причиною його закриття.

"Перших пів року центр існував виключно за рахунок моєї родини. Тоді було надзвичайно важко знайти однодумців. І наче з часом у житті центру з'явилося багато небайдужих людей, але війна внесла свої корективи....

Я розумію кожного, що наразі важливіше допомогти нашим воїнам, які боронять нашу країну. Тому мною й було прийнято таке рішення. Важке рішення!", - пише засновниця у своєму повідомлені.

Ольга вдячна всім, хто підтримував центр упродовж його існування. Вона також зазначає, що після того, як усі сім'ї, що проживають у центрі, знайдуть інше місце для перебування, всі необхідні речі та меблі будуть передані іншим сім'ям, які потребують допомоги.

"За величезний період( 8 років) існування центру- у нас накопилось багато всього, що нам дарували, купували, привозили добрі люди. Тому як тільки центр покине остання родина, будемо шукати родини, які будуть потребувати допомоги у вигляді( речей, меблів, техніки та всього, що є у центрі. Кожній родині, яка наразі проживає у центрі- надамо все необхідне по можливості. Я безмежно дякую кожному за підтримку та допомогу. Я низько вклоняюсь кожному, хто на протязі існування центру завжди був поруч. Ціную і пам'ятаю кожного з Вас",- пише Ольга.

 

Михайло Білик

9 квітня, 2024