Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тварин

Новини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тварин

Кілька десятків вінничан різного віку сьогодні, 30 вересня вийшли на марш за права тварин. За ініціативи UAnimals акції, які покликані захистити права чотирилапих одночасно відбуваються в багатьох містах України.

Кілька десятків вінничан різного віку сьогодні, 30 вересня, вийшли на марш за права тварин. За ініціативи UAnimals акції, які покликані захистити права чотирилапих, одночасно відбуваються в багатьох містах України.

Вінницькі борці за права «братів наших менших» разом із своїми домашніми улюбленцями – собаками та котами, зібралися на Європейській площі. Від Вежі вінничани пройшлися до Майдану Небесної Сотні, де кожен бажаючий міг висловитися. По дорозі вони зокрема скандували, що захист слабких – справа сильних, тож закликали небайдужих бути голосом тварин, аби позбутися такого ганебного явища, як знущання над ними.

 «Вийшли бо підтримуємо вимоги, особливо створення такого органу як зоополіція. Крім того, на сьогодні стаття, яка діє в Кримінальному кодексі, не може гарантувати тваринам захисту, про це свідчать непоодинокі випадки знущання над тваринами. Вже час приймати дієві рішення, в тому числі зміни до закону, щоб зробити суворішим покарання за живодерство і знущання. Тварини нам довіряють, вони слабші нас, тому вважаю, що, на жаль, штрафи виявилися неефективними, тому потрібно саджати у в’язниці», - говорить вінничанка Ілона, яка на акцію вийшла із собакою Марусею. Тварину вона взяла  з чоловіком у дворі, і ні разу не пошкодувала про це.

Вінничанка Дарина прийшла на акцію із чотирилапим другом на прізвисько Василій. Собака живе у її дворі вже шість років, однак два роки тому у нього просто заради розваги стріляли молодики.

«Два роки тому у Василя стріляли підлітки, хлопці їхали і просто з машини почали по ньому стріляти. Попали кілька разів.  Ми знайшли його в клініці, добре що це сталося на очах у небайдужих вінничан, які відвезли його одразу в клініку. Після того, що пережив, він продовжує любити людей і не проявляє агресії до них, але  боїться автомобілів та води. Тому радію, що у  Вінниці знайшлися люди, які вийшли сьогодні на акцію проти жорстокого поводження із тваринами. Потрібно змінювати свідомість людей і захищати тварин», - каже Дарина.

Активісти згадали, що Вінниця нещодавно долучилася до когорти міст, де заборонено шапіто з тваринами. Однак, захисники пообіцяли навідуватися "у гості" до гастролюючих цирків, аби перевірити чи дотримуються вони цих правил.

 

Новини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тваринНовини Вінниці / Захист слабких – справа сильних: вінничани вийшли на марш за права тварин
Саша Григоровська

30 вересня, 2018