Захворів. У Вінниці не прийшов до суду обвинувачений у півмільйонних розтратах колишній керівник центру для дітей з інвалідністю

Новини Вінниці / Захворів. У Вінниці не прийшов до суду обвинувачений у півмільйонних розтратах колишній керівник центру для дітей з інвалідністю

Через підозри у нанесенні державі збитків на 427 тисяч гривень вінничанином, який донедавна очолював ДРУ «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Промінь», в прокуратурі вимагали, аби його взяли під варту. Проте людина залишається на свободі. Адвокат підозрюваного у розтраті екс-очільника закладу стверджує, що підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

Через підозри у нанесенні державі збитків на 427 тисяч гривень вінничанином, який донедавна очолював ДРУ «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Промінь», в прокуратурі вимагали, аби його взяли під варту. Проте людина залишається на свободі. Адвокат підозрюваного у розтраті екс-очільника закладу стверджує, що підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

Для початку зазначимо, що Державна реабілітаційна установа "Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Промінь" розташована в самісінькому центрі Вінниці – на вулиці Городецького.

На минулому тижні у прес-службі прокуратури Вінницької області вказували, що оголошено про підозру колишньому керівнику закладу для реабілітації дітей з інвалідністю. Посадовець підозрюється у привласненні та розтраті бюджетних коштів.

Слідством установлено, що чиновник, зловживаючи службовим становищем, протягом 3 років щомісячно підписував накази про власне преміювання, що у підсумку дозвлило йому збагатитися за рахунок бюджетних грошей на 320 тис. грн.

У прокуратурі кажуть, що це не єдине правопорушення посадової особи, пов’язане з привласненням та розтратою бюджетних коштів. Загалом  колишній керівник бюджетної установи заподіяв державі збитків на загальну суму 427 тис. грн.

Таким чином, колишньому посадовцю об’явили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах). Санкції кримінального порушення передбачають від 5 до 8 років позбавлення волі.

Хоча у прокуратурі наголошували на арешті підозрюваного, у суді першої інстанції залишили екс-очільника на волі. А 27 червня Вінницький апеляційний суд відклав розгляд скарги прокурора, у якій він просить застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням майже 400 тисяч гривень застави.

Як зазначають у прес-службі суду, річ у тому, що колишній посадовець на судове засідання не з’явився через стаціонарне лікування. Його захисник надав суду відповідну довідку.

Тож, аби не порушувати права підозрюваного на захист, суд відклав розгляд апеляційної скарги на 14 годину 10 липня.

Додамо, що 57-річний вінничан обіймав посаду директора реабілітаційної установи майже 3 роки, починаючи з кінця 2015-го. Його підозрюють не лише у «понаднормових преміях, а й у списуванні палива та «дивних» відрядженнях за бюджетний рахунок.

Для довідки. Державна реабілітаційна установа "Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю 'Промінь'" є закладом тривалого денного, амбулаторного та цілодобового перебування дітей з інвалідністю та дітей з групи ризику віком від 0 до 18 років, метою діяльності якого є відновлення та підтримка їх фізичного та психічного стану, адаптація та інтеграцію в суспільство. Державна реабілітаційна установа "Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю 'Промінь'" – державна бюджетна реабілітаційна установа, що заснована на державній власності та належить до сфери управління Міністерства соціальної політики України, цільовим призначенням якої є здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку дітей з інвалідністю та дітей з групи ризику щодо отримання інвалідності віком від 0 до 18, засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, фізичних, розумових, соціальних, професійних здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу. Центр є правонаступником Вінницького центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю 'Промінь' Міністерства соціальної політики України.