Забитий пенальті Віктора Циганкова приніс збірній Україні перемогу над Мальтою

Новини Вінниці / Забитий пенальті Віктора Циганкова приніс збірній Україні перемогу над Мальтою

Сьогодні, 19 червня, у словацькому місті Трнава у домашньому матчі відбору до Євро-2024 збірна України з великими труднощами здолала мальтійців. Єдиний гол з пенальті на 72-ій хвилині поєдинку забив вихованець вінницького футболу, вінгер іспанської «Жирони» Віктор Циганков.

Українські футболісти з перших хвилин загострювали гру біля воріт Мальти. Після серії відскоків Ванат пробивав у голкіпера, а Кривцов після кутового спрямував м'яч у руки воротарю. Згодом нападник «синьо-жовтих» у дотик замкнув передачу Циганкова – поруч зі стійкою.

Встоявши під стартовим натиском українців, збірна Мальти трохи осміліла. І на 24-й хвилині саме острів'яни змарнували найреальнішу нагоду забити. Це Джонс без перешкод завдав удару з льоту в межах штрафного, але м'яч просвистів поруч зі стійкою!

Новий спалах підопічних Сергія Реброва припав на кінцівку першої половини. Спершу Циганков пробив із середньої дистанції над воротами. Далі Ванат травмував кіпера гостей, намагаючись замкнути простріл партнера. А в доданий арбітром час Циганков навіть забив, але до того Ванат опинився в офсайді...

Активний старт збірної України в другому таймі дозволив заробити пенальті в дебюті. У затяжній атаці «синьо-жовтих» мальтійці заблокували кілька ударів, але останню спробу від Степаненка – з порушенням правил, коли Жан Борг зіграв рукою. Утім, Ярмоленко з позначки влучив у поперечину.

Довелося штабу Реброва випускати нових виконавців у напад. Так на полі з'явилися Буяльський і Довбик. Саме ця пара створила для Ярмоленка момент для реабілітації. Довбик головою відкинув під удар Буяльському, той бити не став, а віддав ветерану, якому заплели ноги в карній зоні.

Вдруге перевіряти долю Ярмоленко не став. Тож пенальті взявся бити Циганков. Український «іспанець» після довгого розбігу технічно поклав м'яч під стійку, відправивши кіпера в протилежний кут – 1:0!

Відео голу

На емоціях українці створили ще кілька нагод. Забарний після кутового головою підсік м'яч повз дальній кут. У компенсований же час Циганков міг оформити дубль, але з його пострілом з розвороту ефектно впорався воротар.

Не без пригод «синьо-жовті» зуміли втримати переможний рахунок. Отже, збірна України здобула другу перемогу поспіль і повернулася до боротьби за дві путівки на Євро-2024 у квінтеті C. У вересні на Реброва та компанію чекають два випробування – Англія та Італія.

Макс Мельник

19 червня, 2023