Забутий на Вінниччині голубиний спорт поступово набуває популярності

Новини Вінниці / Забутий на Вінниччині голубиний спорт поступово набуває популярності

Не дивлячись на карантин, на Вінниччині тривають підготовки до обласних спортивних змагань. Однак, до списків добавився такий вид спорту, як голубині перегони. Відомо, що першим буде тренувальне змагання за маршрутом «Гайсин-Вінниця».

Не дивлячись на карантин, на Вінниччині готуються до обласних спортивних змагань. До списків додався такий вид спорту, як голубині перегони. Вже провели перші тренувальні змагання. 

Як розповів голова клубу «Голуби Вінниччини» Вадим Свистун, 17 травня відбулось відкриття сезону спортивного голубівництва. Це були пробні перегони за маршрутом "Гайсин Вінниця". Птахів автівкою відвезли до Гайсина, випустили там, і вони пвернулися до своїх домівок. 

«До нашого клубу входять 22 людини, які професійно займаються розведенням голубів,  з Вінниці та районів.  Плануємо розпочати одразу після послаблення карантину. На сьогодні ніхто в Україні не займається спортивним голубівництвом, всі зробили паузу. Птахи не є носіями небезпечного коронавірусу, але ми, як правило, під час заходів збираємося не по двоє, а по 20 осіб. В цьому може полягати небезпека» - повідомив Вадим Свистун.

Торік на Вінниччині провели 11 голубиних перегонів. Скільки їх буде в цьому сезоні, ще невідомо.

«Виграє той голубівник, чий птах повернеться найпершим. Під час перегонів пернаті мають при собі гумові «контрольки» або електронні чипи. Це допомагає контролювати час, коли голуб повернувся до своєї домівки. Результати вбиваються в комп’ютер за допомогою спеціальної програми», – інформує Вадим Свистун.

Перші офіційні старти вже заплановано провести в Умані (Черкаська область).

Ірина Заіковата

18 травня, 2020