За тиждень тільки три десятка хворих: кір на Вінниччині пішов на спад

Новини Вінниці / За тиждень тільки три десятка хворих: кір на Вінниччині пішов на спад

Захворюваність на кір на теренах Вінниччини пішла на спад. Так, за останній тиждень порівняно з попереднім кількість хворих зменшилося на 63, 5%.

Захворюваність на кір на теренах Вінниччини пішла на спад. Так, за останній тиждень порівняно з попереднім кількість хворих зменшилося 5%.

За даними «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України» протягом 33 тижденя в області інфекцію «підхопили» 33 вінничан, із них 14 дорослих та 19 дітей. Загалом, з січня 2018 року на Вінниччині зареєстровано 1117 випадків кору, з яких 61% не були щеплені.

Випадки кору реєструються в усіх адміністративних територіях регіону. Однак найбільше людей захворіли на дану інфекцію у Вінниці, а також Тиврівському, Шаргородському,Чернівецькому, Козятинському,Вінницькому і Барському районах. У державній установі нагадали, що єдиним ефективним засобом профілактики кору є вакцинація.

«На даний час в усіх лікувально-профілактичних закладах області, які проводять щеплення, є в наявності достатня кількість комбінованої вакцини проти кору. Залишки даного препарату складають 30,3 тисяч доз», - зазначили у «Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України».