За тиждень на Вінниччині на грип та ГРВІ захворіло більше 9 тисяч людей

Новини Вінниці / За тиждень на Вінниччині на грип та ГРВІ захворіло більше 9 тисяч людей

За минулий тиждень  області грип та ГРВІ «скосили» понад дев’ять тисяч вінничан. За даним Вінницького обласного Центру здоров’я, більша половина захворівших – це діти( 53%). До лікарень було госпіталізовано 342 особи в тому числі  - 223 дитини.

За минулий тиждень у Вінницькій області грип та ГРВІ «скосили» понад дев’ять тисяч вінничан. За даним Вінницького обласного Центру здоров’я, більша половина захворівших – це діти( 53%). До лікарень було госпіталізовано 342 особи, в тому числі  - 223 дитини.

Порівняно із попереднім тижнем хворих побільшало на 5,8%, хоча, як запевняють у Центрі, захворюваність на грип та ГРВІ залишалася на 20,8 % нижчою епідемічного рівня.

«Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались в Бершадському, Немирівському та Тиврівському районах. З початку епідемічного сезону у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» методом люмінесцентної мікроскопії досліджено матеріал від 26 осіб. Отримано 3 позитивних результати на РС-вірус, 3 - на аденовірус, 2 - на вірус грипу типу А та 1 - на вірус парагрипу. Методом ПЛР досліджено 51 зразок матеріалу, у 30 випадках було виділено вірус грипу типу А, із них 10 (H3N2). Проведено 3 серологічних дослідження (парних сироваток) на грип та ГРВІ, отримано 1 позитивний результат на вірус грипу А H3N2», - повідомили в обласному Центрі здоров’я.

Нагадаємо, у Вінниці від кору померла восьмимісячна дівчинка.