За тепло і гарячу воду вінничани заборгували майже 130 мільйонів гривень

Новини Вінниці / За тепло і гарячу воду вінничани заборгували майже 130 мільйонів гривень

У Вінниці рівень розрахунків населення за спожиті послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання у січні становить лише 59,5 %. Загальна сума боргу вінничан перед комунальною теплопостачальною організацією - понад 128 млн грн.

У Вінниці рівень розрахунків населення за спожиті послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання у січні становить лише 59,5%. Загальна сума боргу вінничан перед комунальною теплопостачальною організацією станом на вчора, 25 лютого, склала понад 128 млн грн.

Як зазначають у прес-службі КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», серед боржників є три антирекордсмени, які завинили у розмірі 280 тисяч, 213 тисяч та 192 тисяч гривень відповідно.

У «Вінницяміськтеплоенерго» вказують, що 90% всіх розрахунків споживачів автоматично йде на розрахунок підприємства з НАК «Нафтогаз України». Через це служба збуту комунального підприємства вже розпочала роботу з боржниками, які не сплатили за спожиті послуги і в минулому місяці, і мають борги за попередні періоди. Відтак до таких вінничан обов’язково навідаються контролери-ревізори, які принесуть попередження про необхідність сплатити борг.

«Якщо сума боргу перевищує 3000 гривень або ж мешканець боргує понад два місяці, то мова йтиме про примусове стягнення боргу, це вирішуватимуть у судовому порядку. Справа може дійти й до арешту майна, такі санкції застосувати може державна виконавча служба. Коли арештовується майно або його частина, воно виставляється на відкриті торги та відбувається його реалізація. Після реалізації майна, вирученими коштами сплачується борг за послуги», -  кажуть у «Вінницяміськтеплоенерго».