За хабар на Вінниччині засуджено колишнього головного архітектора міста

Новини Вінниці / За хабар на Вінниччині засуджено колишнього головного архітектора міста

Колишнього чиновника з Козятина на Вінниччини позбавлено волі на найближчих 5 років. Апеляційна інстанція у Вінниці підвела риску щодо вироку екс-начальнику управління містобудування та архітектури.

Колишнього чиновника з Козятина на Вінниччині позбавлено волі на найближчих 5 років. Апеляційна інстанція у Вінниці підвела риску у питанні щодо вироку екс-начальнику управління містобудування та архітектури.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, у червні 2017 року до суду направлено обвинувальний акт відносно чиновника за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (неправомірна вигода) КК України.

У судах прокурор відділу прокуратури Вінницької області доводив, що вищевказана службова особа одержала неправомірну вигоду у сумі 300 доларів за сприяння при оформленні документів необхідних для отримання дозволу на розміщення торгового об'єкту – малої архітектурної форми (МАФ).

За результатами судового розгляду вже Вінницьким апеляційним судом, сьогодні, 3 грудня 2019 року, залишено в силі вирок суду першої інстанції, яким обвинуваченого визнано винним у вчинені кримінального правопорушення. Колишньому чиновнику призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Людину позбавлено права обіймати посади пов'язані з використанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та органах місцевого самоврядування строком на 3 роки, також конфісковано все майно, що є особистою власністю, за винятком житла.

Макс Мельник

3 грудня, 2019