За домовленістю голови ОДА 20 дітей загиблих та поранених учасників АТО з Вінниччини відпочиватимуть у Польщі

Новини Вінниці / За домовленістю голови ОДА 20 дітей загиблих та поранених учасників АТО з Вінниччини відпочиватимуть у Польщі

Днями голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, а також директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко та радник голови ВОДА, депутат обласної Ради, голова правління ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат» Дмитрий Чаленко повернулися із робочої поїздки з Сьвєнтокшиського воєводства, де зокрема вітали польських партнерів із 20-ю річницею створення їх малої батьківщини.

Цьогоріч співпраці Вінницької області і Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща виповнюється 60 років. Регіони демонструють не лише гарні ділові відносини, а й міцну дружбу.

Так, днями голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, а також директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко та радник голови ВОДА, депутат обласної Ради, голова правління ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат» Дмитро Чаленко повернулися із робочої поїздки з Сьвєнтокшиського воєводства, де зокрема вітали польських  партнерів із 20-ю річницею створення їх малої батьківщини. Про це йдеться у сюжеті ТРК «Вінниччина». Святкові заходи відбувалися за участі президента Республіки Польща Александра Квасневського (1995-2005 рр.), депутатів Європарламенту, Сейму, Сеймику воєводства всіх скликань, а також почесних гостей, серед яких і Вінницька делегація. Валерій Коровій виступив із промовою, яку кілька разів переривали бурхливими оплесками.

«Сьогодні наші серця б’ються в унісон, сьогодні ми, як ніколи разом. Я ніколи не забуду важкий грудень 2014-го року, коли тут, в Кельце, були українські прапори, коли ми отримали медикаменти, як допомогу для наших військових на Сході України. Ми відкрили ящики, ми побачили дитячі малюнки. Сльози вийшли на очах наших військових і дуже багатьох людей, які вже бачили смерть. Україна змінюється. Україна попри все рухається вперед. Я хочу подякувати пану Президенту від імені всього українського народу, тому що Ви адвокат України в Європейському Союзі. Дякую вам!», - сказав Валерій Коровій.

Також представники двох сторін обговорили можливість нових напрямів співпраці в рамках підписаної угоди, зокрема у сфері молодіжної політики, охорони навколишнього середовища та участь у спільних грантових програмах. В ході зустрічі з Маршалком Адамом Ярубасом і Віце-Маршалком Сьвєнтокшиського воєводства Яном Мачков’яком очільник облдержадміністрації домовилися, що цьогоріч діти, батьки яких загинули чи були поранені під час військового конфлікту на Донбасі, знову відпочиватимуть в Польщі.

«Для нас принципово було в рамках урочистих заходів провести зустрічі і відпрацювати нові завдання на найближчу перспективу. Зокрема, мова йшла про оздоровлення наших дітей, в першу чергу, батьки яких загнули чи були поранені на Сході України. Крім того, ми готуємо комплекс заходів, спрямованих на покращення нашої ділової активності в гуманітарній сфері та в бізнесі», - зазначив Валерій Коровій.