За добу на Вінниччині згоріло майже тридцять гектарів сухої трави

Новини Вінниці / За добу на Вінниччині згоріло майже тридцять гектарів сухої трави

На весні у рятувальників традиційно збільшується роботи, адже врази зростає кількість пожеж на відкритих територіях. Частина загорянь пов'язана зі звичкою людей спалювати суху траву на початку весни.

На весні у вінницьких рятувальників традиційно збільшується роботи, адже в рази зростає  кількість пожеж на відкритих територіях. Частина загорянь пов'язана зі звичкою людей спалювати суху траву на початку весни.

Як повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Вінницькій області, лише за минулу добу вогнеборцям доводилося гасити 22 загоряння сухостою у Вінницькому, Чернівецькому, Піщанському, Гайсинському, Літинському, Оратівському, Крижопільському, Липовецькому, Тульчинському районах області та Вінниці і Ладижині. До ліквідації даних пожеж від ДСНС залучалося 122 чоловіки особового складу та 25 одиниць спецтехніки.

Загальна площа спаленої сухої трави становить близько 27 га.

Рятувальники закликають вінничан дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожеж в природних екосистемах.

«Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці», -