З полону ОРДО звільнили ще одного заручника- вінничанина Романа Савкова

Новини Вінниці / З полону ОРДО звільнили ще одного заручника- вінничанина Романа Савкова

Вчора, 24 січня, із полону бойовиків звільнено військовослужбовця Романа Савкова, якого утримували в Макіївській колонії. 29-річний вінничанин захопили пораненого, утримували в Макіївській колонії, в нього цукровий діабет, за час полону відчув значне погіршення здоров‘я. До рук терористів хлопець потрапив торік влітку під Красногорівкою. Тоді в бою загинули троє його побратимів.

Вчора, 24 січня, із полону бойовиків звільнено військовослужбовця Романа Савкова, якого утримували в Макіївській колонії. Як стало відомо, 29-річного вінничанина захопили пораненого, утримували в Макіївській колонії. Хворіючи на цукровий діабет, за час полону без належної медичної допомоги він відчув значне погіршення здоров‘я.

До рук терористів хлопець потрапив торік влітку під Красногорівкою. Тоді в бою загинули троє його побратимів. Про звільнення з полону бойовиків вінничанина повідомив у  Facebook президент України Петро Порошенко.

Його передали українській стороні біля КПВВ "Майорськ", хоча до останнього моменту час та місце його обміну тримали у секреті.

Військового обміняли на Надію Козлову, яку було засуджено на 14 років за вбивство двох нацгвардійців. Указ про помилування жінки для продовження процесу звільнення заручників підписав президент Петро Порошенко.

Боєць 92-ї бригади Роман Савков родом із Шаргородського району. У полоні через стрес і погане харчування у нього відбулося загострення стану. З 80 кілограмів ваги хлопець втратив 30 кілограм.

Фото з соцмереж.

Катерина ГОРБАТЮК