З початку року жертвами морозів стали три десятка вінничан

Новини Вінниці / З початку року жертвами морозів стали три десятка вінничан

Хоча на календарі весна, однак зима в самому розпалі. Останнім часом на Вінниччині ледь не щодня в лікарні доставляють пацієнтів з обмороженнями. Про це NaПарижі розповіли у Вінницькому обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Хоча на календарі весна, однак зима в самому розпалі. Останнім часом на Вінниччині ледь не щодня в лікарні доставляють пацієнтів з обмороженнями. Про це NaПарижі розповіли у Вінницькому обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Загалом з початку 2018 року за медичною допомогою з приводу переохолодження організму та обмороження кінцівок до лікарів звернулися 30 вінничан, всі дорослі люди. Із них обмороження ІІ-ІІІ ступеня дістали троє жителів міста Вінниці. Всі інші  випадки важких холодових травм реєструвалися в районах області. 

Лише за останню ніч жертвами холодів стали двоє чоловіків із Хмільницького та Погребищенського районів. Їх доставили до лікарень.

На сьогодні на Вінниччині смертей від переохолодження не було. Медики закликають бути пильними та дбайливо ставитися до свого здоров’я. Коли доводиться виходити на вулицю у сильний мороз, не вживати алкоголю, адже тоді організм менш чутливий до холоду. До того ж лікарі радять не займатися самолікуванням та викликати "швидку".